Nieuwe onderstellen voor de Python

Maar de verwarring is groot. Gister is men begonnen met het doortrekken van de treinen. Dit is om te kijken of de treinen en de body’s overal makkelijk door de baan heen kunnen en geen schade zullen aanrichten aan de baan of aan de treinen zelf. Toen viel gelijk iets op. In tegenstelling tot wat het vermoeden was, was KumbaK Coasters bezig met deze activiteiten. Het is dus niet zeker of het gaat om treinen van Vekoma. Mocht dit wel het geval zijn, dan gaat het waarschijnlijk om het nieuwe type treinen, de MK1211 zoals hieronder afgebeeld:

Vekoma - New Looping Coaster Trains
Copyright: Vekoma

De "stofzuiger"-neus die op deze afgebeelde treinen zit is aan te passen volgens Vekoma. Ieder gewenst ontwerp is binnen de limieten van de baan op deze treinen te zetten. Ook zijn de zijkanten van de karretjes aan te passen aan de wensen van de klant. Het is dus heel goed mogelijk dat de MK1211 treinen, als deze op de Python komen, er totaal niet uit gaan zien als de trein die hierboven is afgebeeld. Op het moment is hierover nog maar heel weinig te zeggen. De Efteling houdt de lippen stijf op elkaar en bij de Python zijn alleen nog maar onderstellen voor de nieuwe treinen gesignaleerd.

Afgelopen zomer is er, vermoedelijk, een ongeluk gebeurd met de Python waardoor deze baan maar met één trein heeft kunnen rijden de rest van het seizoen. De aard van het ongeluk is nooit bevestigd door de Efteling, maar het vermoeden gaat dat er een wielset van een trein is afgebroken waardoor deze trein voor de rest van het seizoen uit de roulatie is geweest. Waarschijnlijk was dit het signaal voor de Efteling om de treinen te gaan vervangen. Wanneer de nieuwe treinen operationeel gesteld zullen worden is nog niet bekend.

Comments are closed.