Kwartiertje op 128 meter

Voor 10-15 minuten, bleef de achtbaantrein "perfect gebalanceerd" op de top van het tophat element staan totdat een Cedar Point technieker met de lift naar boven ging en de trein vooruit duwde, zei parkvertegenwoordiger Robin Innes. Het is de 5e keer sinds de opening in 2003 dat de hydraulisch aangedreven achtbaan boven op de top stilstond, de 2e keer met passagiers aan boord.

Niemand raakte gewond door het probleem, dat zich voor deed rond 18:20 uur. Zes van de 18 passagiers die in de desbetreffende trein zaten gingen daarna gewoon nog een keer in Top Thrill Dragster. Alhoewel Cedar Point de passagiers waarschuwd voor de kans op een rollback (wanneer de trein de top niet haalt en weer terugkomt om vervolgens weer een poging te doen), een trein die boven op de top blijft staan komt zelden voor.

Dit heeft te maken met de weerstanden en snelheden. Hoe meer weerstand van onder andere de wind er is, hoe meer kans op een rollback. Top Thrill Dragster lanceert passagiers van 0 naar 193 km/u in 4 seconden. De attractie bleef gewoon in bedrijf na het incident.

Comments are closed.