Het Wilde Westen in Bellewaerde

Het Wild Wild West festival is in zusterpark Six Flags Holland al een terugkerend evenement en de mensen van Bellewaerde hebben hier vorig jaar de kunst een beetje afgekeken en in dit jubileumjaar – Bellewaerde bestaat 50 jaar – is het aan de evenementenkalender toegevoegd. Geplaatst tussen het circus Florilegio (voor- en hoogseizoen) en net voor het Halloween-festival (oktober) het hele jaar iets bijzonders in Bellewaerde.

Het festival concentreert zich in de themagebieden Far West en Mexico, dat natuurlijk normaal al deze sferen uitstraalt, maar deze weekenden zelfs nog meer decoraties bevat. Hier vinden de hele dag door optredens plaats van countrymuziek- en countrydansgroepen. Her en der in deze themagebieden is er animatie. Zo kun je ineens midden in een westernscène terecht komen.
Voor elke soort cowboy is er wel wat wils: de softee-cowboy kan rondlopen op de markt, waar allerlei cowboy-snuisterijen te koop zijn, voor de stoere cowboys is er een echte rodeostier (mechanisch) te berijden en voor de te wilde cowboys staat de galg klaar.

Ietswat verder, bij uitgang C (dat is vanaf het park gezien het pad rechts langs de Los Piratas) heeft het Texas Rangers Frontier Battalion & Special Forces zijn kampement opgeslagen, op de “grote prairie”. Je kunt hier rondlopen om te kijken hoe het leven was ten tijde van dit battalion, dat werd opgericht na de Amerikaanse Burgeroorlog om de orde en veiligheid in Texas te handhaven. De drills en marsen, maar ook andere zaken die horen bij het leven in die tijd zijn te aanschouwen.

De Wild Wild West dag wordt een half uur voor sluitingstijd afgesloten met een parade waarin alle performers meelopen en je nog eens kunt zien hoe veel mensen in veelal prachtige kostuums je die dag hebben vermaakt. Een mooie afronding van een geslaagde themadag.
Het park is op zaterdag geopend van 10 tot 6 en op zondag van 10 tot 7. En vanaf de site van Bellewaerde kan een bon worden geprint waarmee je als volwassene voor het kindertarief naar binnen kunt.

Comments are closed.