Hoog, hoger, Kingda Ka

De bouw is al eventjes bezig, maar vandaag pas werden de details bekend gemaakt. Kingda Ka zal ‘s werelds hoogste achtbaan worden, het record afpakkend van Cedar Point’s legendarische maar ook beruchte Top Thrill Dragster.

Top Thrill Dragster, een ervaring van slecht enkele seconden, geplaagd door storingen en zelfs ongelukken. De Zwitsere fabrikant Intamin beweert alle kinkjes uit de kabel te hebben, en is er van overtuigd dat Kingda Ka weinig tot geen kinderziektes met zich mee zal brengen.

Volgens Kieran Burke, topman van het Six Flags concern, is Kingda Ka de eerste stap om Six Flags Great Adventure om te bouwen van een regioneel pretpark naar een wereldwijde bestemming. Men heeft op het hoofdkantoor dus grote verwachten van de 50 seconden durende rit van Kingda Ka.

De lay-out is relatief eenvoudig. De trein rijdt vanaf het station naar het lanceerterrein, wordt vervolgens gelanceerd naar 206 km/u en dendert dan de toren op, die we ook kennen van Top Thrill Dragster. Op weg naar beneden, vanaf het op 139 meter gelegen hoogste punt, maakt de baan een spiraal van 270 graden. Eenmaal beneden volgt nog een 39 meter hoge heuvel (ja, dat is een hoogteverschil van 100 meter!), waarna het weer is afgelopen. Voor meer informatie over de lay-out, zie de concept art.

Comments are closed.