Disneyland Hong Kong breidt uit!

Trots stond Michael Eisner, de directeur van alle Disney parken bij het kasteel in Hong Kong. Samen met zijn collegae Chinese vice-president Zeng Qinghong en leider Donald Tsang opende hij de poorten van dit nieuwe park. Volgens Disney zelf was de opening de grootste media happening sinds de Britse colonie werd overgedragen aan China in 1997. Op de opening kwamen ruim 1000 journalisten af!

Daags na de opening van Disneyland Hong Kong wist Disney voorzitter John Mitchell al te melden dat er werd gewerkt aan een nieuw park. Wat het precies ging worden kon hij nog niet zeggen, wel was men druk bezig met het inpolderen van nieuw land. De bouw start waarschijnlijk in 2010.

De plannen voor een Disney park in Shanhai gaan ook gewoon door. Dit zal geen nadelige gevolgen hebben voor het park in Hong Kong, aldus Mitchell. In de Chinese regio zitten ongeveer 150 miljoen potentiele bezoekers. Mede door dit feit hebben beide parken zeker bestaansrecht.

Comments are closed.