Bellewaerde: De olifanten zijn gearriveerd.

Woensdag 25 augustus om 11 uur werden Po-schim en Asam officieel ingehuldigd. Het talrijk opgekomen publiek en de pers kon live meemaken hoe Po-schim en Asam de goede zegen kregen van Pater Boni.
De ceremonie werd luister bijgezet door de aanwezigheid van de meters en peters X!nk, Nathalie Vincent en Pascal Duquenne, die zich met veel bravoure van hun verantwoordelijke taak kwijtten.
De olifanten zouden oorspronkelijk al vorige week arriveren, maar door het slechte weer in Engeland, waar de dieren verbleven
De twee Indische olifanten zijn namelijk afkomstig uit Chester Zoo in Engeland.

Velen, die Bellewaerde vroeger bezochten zullen , zich misschien Mony herinneren, de olifant die tot voor 6 jaar in het park te bewonderen was. Mony verbleef in Bellewaerde Park sinds 1969 en werd met 65 jaar de oudste olifant ooit in een Europees park.
Na de dood van Mony in 1998 kwamen er geen nieuwe olifanten, maar met de 50e verjaardag vond het park een mooie gelegenheid om terug olifanten in huis te halen!

Het olifantenverblijf, vlakbij het KidsPark werd uitgebreid zodat er nu plaats is voor maximaal 3 dieren. Er is een buitenruimte voorzien van 1200 mē; binnen zijn er speciaal aangepaste hokken en gezien olifanten enorm veel van water houden, werd er meteen ook een heuse olifantendouche gebouwd. Alles samen een investering van ruim 600 000 euro.

En eindelijk is het zover: de nieuwe olifanten nemen hun intrek! Po-Schim en Asam zijn twee mannetjes van 4 jaar oud. Ze werden geboren in Chester Zoo en hebben dezelfde vader.

Om de dieren en hun gewoontes op voorhand te leren kennen hebben twee dierenverzorgers van Bellewaerde Park een weekje meegewerkt in deze Engelse zoo. Ze leerden er hoe de dieren (medisch) behandeld en gewassen worden, welke hun voedingsgewoonten zijn, kortom in welke omstandigheden ze hun eerste 4 levensjaren hebben doorgebracht.

In samenwerking met EAZA (European Association for Zoos and Aquaria) en CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of wild fauna and flora) worden de olifanten overgebracht naar Bellewaerde Park, waar ze voortaan “gedomicilieerd” zullen zijn!

Comments are closed.