Whoosh is Jarig!

Een paar dagen geleden had ik het nog met een van de redacteuren over de (destijds opkomende) verjaardag van Whoosh. We vonden het allebei een beetje vreemd en onwennig. Een beetje raar. Hij omdat hij een jaar geleden nog niet wist dat er iemand bezig was met een digitaal achtbaanblad, laat staan dat dat blad Whoosh Magazine zou gaan heten. Ik omdat mijn kindje groot begint te worden.

Het begon allemaal als een wild idee, later uitgewerkt door drie man. Mijzelf (de huidig hoofdredacteur), Jeroen (de huidige eindredacteur) en Peter, die helaas niet meer werkzaam is voor Whoosh Magazine. Wij waren verantwoordelijk voor de Pilot Edition. Met zijn drietjes speelden we het klaar een tijdschrift van 32 pagina’s te presenteren. Een prestatie waar ik nog steeds trots op ben. En ik denk dat mijn beide medeoprichters hier ook nog steeds trots op zijn.

Inmiddels, een jaar later, werken er meer dan 15 mensen mee aan Whoosh Magazine. Een aantal schrijft, een aantal fotografeert, en de rest werkt koortsachtig achter de schermen om al het werk te coördineren. Iedere twee maanden weer presenteren deze 15 mensen een prachtig vormgegeven, informatief en vermakelijk gratis tijdschrift. Dat hou ik mezelf in ieder geval altijd voor.

Het is zwaar werk, en het kost ontzettend veel tijd. Want hoe je het ook wendt of keert, het is en blijft vrijwilligerswerk. Niemand verdient een cent aan Whoosh, het kost slechts geld. Daarom vind ik het ook zo mooi dat een initiatief als Whoosh Magazine een jaar lang heeft kunnen blijven bestaan, heeft kunnen groeien, zonder dat er al te veel commercie bij is komen kijken. Dat kon alleen maar omdat we gesteund werden door zoveel mensen. Daarom is het ook belangrijk dat we ook in de toekomst gesteund blijven worden. Ook jouw steun is belangrijk! Als je wilt weten wat jij voor Whoosh Magazine kunt doen, stuur dan even een mailtje.

Zo, genoeg reclame. Whoosh Magazine bestaat één jaar, en dat moet gevierd worden. Ik zal vanavond dan ook een toost uitbrengen op de gezondheid en het voortbestaan van Whoosh, en al haar medewerkers. Maar natuurlijk hebben we ook voor jullie wat in petto. Al weken lang vragen mensen mij wanneer de volgende editie van Whoosh uit zal komen. Nou, die zal niet al te lang meer op zich laten wachten! In verband met ons zomerreces is het niet de meest uitgebreide of meest revolutionaire editie tot nu toe, maar het is zeker een aanrader. Met name voor de mensen die ook de Pilot Edition hebben gelezen. Meer zeg ik niet.

Is er nog meer? Aangezien Whoosh Magazine geen Sinterklaas is, is de komende editie inderdaad ons grootste presentje. Maar vergeet niet dat ook Halloween er weer aan zit te komen. Wij zijn dus nog wel even bezig.

Hier wil ik het voor nu bij laten. Het is weer tijd voor mij om verder te gaan met de ontwikkeling van de komende, zesde, editie. Als je wilt weten wanneer deze editie uitkomt, kun je je het beste opgeven voor onze nieuwsbrief. Zodra de zesde editie uitkomt zal hij via deze nieuwsbrief worden aangekondigd.
Tot die tijd kan ik je aanraden even rond te kijken op onze site. Kijk naar de bouwfoto’s van Typhoon, De Draak of Xtreme… of kijk naar een filmpje van de testritten van Oki Doki (ook wel bekend als Junior Coaster), of lees op je gemak het nieuws van de afgelopen maand naar. Er is genoeg te beleven op onze website!

Met vriendelijke groet,

Frank Cornelissen
Hoofdredacteur
Whoosh Magazine

Comments are closed.