Liseberg komt met een nieuwe achtbaan

Een looping, een inline twist, een tophat. Dit zijn maar een paar statistieken van de nieuwe achtbaan voor Liseberg. Kanonen zal de vijfde hydraulische gelanceerde achtbaan van Intamin worden op de Wereld. Bovendien is het de eerste hydraulisch gelanceerde achtbaan die in Europa wordt neergezet.

De lancering zal het treintje versnellen tot een snelheid rond de 75 kilometer per uur, dit gaat in een tijdsbestek van krap 3 seconden. De motor die hiervoor gebruikt word heeft een kracht van 20.000 PK. De lancering zal gebeuren via een kabel.

Hierna volgen nog een aantal elementen die nieuw zijn in een gelanceerde achtbaan van Intamin. De hoogte van de baan zal 24 meter zijn, dit is vanaf het water oppervlak gemeten (de echte hoogte is dus lager). De rijder van Kanonen zal op drie plekken gewichteloos zijn, de top van de tophat, het heuveltje erna en de heuvel na de looping.

“Deze nieuwe baan moet de bezoekers van Liseberg een echte adrenaline-kick geven,” aldus Mats Wedin, de persvoorlichter van Liseberg. Wanneer de bouw van deze baan zal starten is nog niet bekend. De opening van Kanonen staat gepland voor 23 april 2005.

Comments are closed.