Troy beste nieuwe attractie 2007

Prijzenfestival bij Toverland

Na de verovering van de Attractie Award 2004, de huldiging van één van de Toverland medewerkers tot dienstverlener 2004 én de Award voor het Vriendelijkste Personeel in 2005 is Attractiepark Toverland wederom in de prijzen gevallen. Dit maal heeft het park de Rides Award 2007 ontvangen als winnaar in de categorie Beste nieuwe attractie van 2007 met hun nieuwe aanwinst Troy.

Diverse categorieën

Gedurende een maand hebben lezers van de Telegraaf en bezoekers van Rides.nl hun stem mogen uitbrengen op hun favoriete park in vier categorieën, onder andere de categorie Beste nieuwe attractie van 2007. Bij de diverse categorieën kon een keuze gemaakt worden uit alle Europese parken. Bijna 4000 stemmen zijn geteld en met 36% is Troy gekozen tot topattractie. In de categorie Meest vernieuwende Park van 2007 moest Toverland het Duitse Movie Park Germany net voor laten gaan.

Troy

De razendsnelle houten achtbaan Troy werd afgelopen zomer officieel geopend. Dit paradepaard is maar liefst 35 meter hoog, raast met 90 km/ uur over de baan en heeft een tracklengte van ruim 1.000 meter. Een woody van dit formaat is uniek in Nederland en het ontwerp is door de Amerikaanse leverancier GCII speciaal voor Toverland op maat gemaakt.

Troy is de derde houten achtbaan die in een Nederlands attractiepark gepositioneerd is. Qua hoogte, snelheid én lengte van de track is deze houten achtbaan één van de grootste van Europa.

Comments are closed.