Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Spotlight
» Huss Booster
» Tiësto at Disney
» Dragon Khan

» Walibi World
» Europa-Park
» Disneyland Park
Advertentie
Whoosh Specials
» Constructie 2007
» Constructie 2005
» Constructie 2004
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
Navigator / Walibi World (links)

In 1971 opende vlakbij Dronten het kleine parkje de Flevohof. Hevig gesubsidieerd was er een park gebouwd om mensen te informeren over de technieken die in de tuinbouw gebruikt worden. Een compex met kassen, akkerlanden en een paar kleine attracties werd geopend. De grootste publiekstrekker was toch wel de tonnenrit door een kassencompex met cactussen en andere exotische planten.

Helaas was er te weinig te doen in het park en na een aantal jaar werd het park te koop aangeboden. De Walibi Groep uit België hapte toe en kocht het park in 1991. Daarna sloten de poorten van dit regionale park om alles eens grondig te verbouwen. In 1994 was het dan zover. Walibi Flevo opende en werd al snel een geduchtige concurent in de Nederlandse pretparken markt.

Het park was, toen het in 1994 onder een nieuwe naam opende, behoorlijk uitgebreid. Veel nieuwe attracties waren toegevoegd, met als klap op de vuurpijl een wereldprimeur. Vekoma plaatste hun eerste SLC, Suspended Looping Coaster, in dit park. Het wit-groene monster weet tot de dag van vandaag vele mensen angst aan te jagen. Met zijn snelheid van 80 kilometer per uur, de 5 inversies en ruim 650 meter baan is dit een achtbaan van formaat...

Een paar jaar later viel het doek voor Walibi Flevo. In 1998 werd het park opgekocht door een grote Amerikaanse investeerder. Premier Parks, bekend van de vele Six Flags parken in Amerika, wilde ook voet aan de grond krijgen in Europa en kocht in één keer zeven parken op. In 2000 was de Six Flags European Division een feit en opende ook voor het eerst Six Flags Holland, het oude Walibi Flevo, zijn deuren. Dat jaar kwamen er ruim 20 nieuwe attracties en shows bij, waaronder vier nieuwe achtbanen, een flink aantal thrillrides en ook de nodige shows. Six Flags Holland werd een begrip, "the rollercoaster capital of Europe".

Maar toch, ondanks de latere toevoeging van Goliath, lukte het de Six Flags Holland, en de Six Flags European Division als geheel, niet om winst te maken. In het seizoen 2003 werd er een recordverlies genoteerd van 220 miljoen euro verdeeld over de zeven parken. Dit was voor Premier Parks de reden om Europa weer te verlaten. Het Six Flags concept leek niet aan te slaan en in januari 2004 werden zes van de zeven parken verkocht.

Palamon Capital Partners bleek de koper te zijn van deze parken. In maart werd de Star Parks Group opgericht. Een dochteronderneming van Palamon die de zes parken moest gaan besturen. De Star Parks Group maakte al snel bekend dat zij de beslissingen weer door de individuele parkmanagers wilde laten maken, en niet door de mensen op het hoofdkantoor.

In 2005 opent Six Flags Holland zijn deuren onder de naam Walibi World. Weer een nieuwe naam, weer een nieuw imago. Walibi gaat zich niet richten op de thrillseeker, nee, de familie wordt het belangrijkste. Iedereen in een gezin van jong tot oud moet kunnen genieten. Voor de jongeren zijn er achtbanen en thrillrides, voor de kleinste in het gezin wordt Walibiland geopend en voor de ouders en ouderen zijn er vele shows en zal er genoeg te zien zijn in het park. Walibi World hoopt met dit totaalpakket vanaf 24 maart de gasten in grote getalen naar het park toe te kunnen lokken!
Achtbanen:
El Condor
La Via Volta
Andere Attracties:
Merlin's Magic Castle
Shows:
Return to King Solomon's Mines


Evenementen:
Grand Opening
Roller Coaster Challenge
Constructie:
Splash Battle
Overige:
Gloomy Toys Museum


Splash Battle, Walibi World

Het welbekende familiepark Duinrell presenteert in 2004 een geheel nieuw themagebied voor kinderen; Rick's Avonturen Burcht. [ga verder]
 
Gloomy Toys Museum, Walibi World

Het vervolg op het razend populaire artikel uit de Halloween Edition; Een recensie van het Gloomy Toys Museum 2002 en een blik op de toekomst van dit beroemde museum. [ga verder]
 

Voor meer informatie over de attracties, evenementen en shows van Walibi World kun je terecht op de details-pagina.

Natuurlijk komt Walibi World ook wel eens in het nieuws.