Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Terug naar Constructie 2005
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
     
   
     
Splash Battle (Walibi World)

Dat er in 2004 weinig veranderde in Six Flags Holland bleek wel. Bij de Space Shot werd het toiletgebouw vervangen en een aantal shows werden verplaatst. Echt spectaculair was deze seizoensopening dan ook niet. Een tweetal maanden later bleek wel waarom. Six Flags Inc. stootte de Europese tak af vanwege tegenvallende resultaten. Een Engelse investeringsmaatschappij hapte toe en kocht 6 van de 7 parken over. Een nieuwe keten was geboren met de naam Star Parks Group.

Splash Battle gaat ook een grot met speciale effecten herbergen.
Op het internet begon het gissen naar nieuwe namen, niet alleen voor sommige attracties, maar uiteraard ook voor het park. Al snel verscheen het woord Walibi World overal maar het management hield zijn mond stijf dicht tot het einde van het seizoen. Je zou kunnen zeggen dat 2004 een duf seizoen was voor de Six Flags European Division, de huidige Star Parks Group. Geen grote investeringen, geen veranderingen, maar wel een hoop marktonderzoek. Veel mensen, en dan vooral gezinnen, werden ondervraagd over wat ze graag in de toekomst wilden zien in de parken.

Het resultaat was eenduidig en bovendien precies zoals men verwachtte. Op de vraag "wat voor attractie zou u graag zien verschijnen in Six Flags Holland" werd door bijna iedereen "een water attractie" als antwoord gegeven. Dat de keuze dus uiteindelijk viel op Splash Battle, een nieuw ontwerp van Preston & Barbieri Rides (P&B), is dus niet gek.

Half december 2004 werd de nieuwe naam voor Six Flags Holland bekend gemaakt. Het park zou vanaf dat moment door het leven gaan als Walibi World. De toekomstige uitbreidingen van het park werden door het management toegelicht aan de hand van het credo "het publiek kiest". Walibi World moest persoonlijker worden dan Six Flags Holland was. Een bezoeker moest zich thuis voelen in het park en merken dat hij welkom was. De nieuwe doelgroep voor het park werd de familie. En om deze mensen naar het park toe te lokken zullen er drie nieuwe kinderattracties geopend worden.

Walibi is erg tevreden met deze nieuwe aanwinst voor zijn park.
Splash Battle is één van deze drie attracties. Een interactieve waterride die P&B in samenwerking met Maurer Söhne aan het bouwen is. P&B maakt de gondels, thematisering en attractiesystemen (zoals de waterkanonnen). Maurer Söhne is verantwoordelijk voor de rail waarover de gondel zich zal voortbewegen. Het thema, voor zover je van één specifiek thema kan spreken, heeft een klein beetje een historisch tintje. Een vissersdorpje in het begin van deze eeuw met een flink aantal knipogen. Ook zal er een grot komen en een flink aantal interactieve fonteinen.

Dat de attractie op kinderen gericht is, is wel duidelijk; felle kleurtjes, mooie maar overdreven thematisering en veel interactieve effecten tijdens de rit. Door aan een hendeltje te draaien kun je vanuit de boot schieten op allerlei objecten naast de baan, maar natuurlijk ook op de vriend die misschien wel in de boot voor je zit. Als je op objecten naast de baan schiet is er een kans dat er iets gebeurd. Je kan bijvoorbeeld een waterstraal uitzetten door erop te schieten, zo word je niet nat als je eronderdoor vaart.
Door dit interactieve element moet Splash Battle een attractie worden met een hoge herhalingswaarde. Dit in combinatie met het feit dat het publiek zelf indirect voor deze nieuwe attractie heeft gekozen, maakt Splash Battle in de ogen van het management van Walibi World een onvermijdelijk succes!


-René Tuithof


Met dank aan Walibi World voor de vriendelijke ontvangst, en de rondleiding over het bouwterrein.