Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Spotlight
» Huss Booster
» Tiësto at Disney
» Dragon Khan

» Walibi World
» Europa-Park
» Disneyland Park
Advertentie
Whoosh Specials
» Constructie 2007
» Constructie 2005
» Constructie 2004
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
Navigator / Europa-Park (links)

Het is 12 juli 1975 als bij het Zuid-Duitse plaatsje Rust het park Europa-Park zijn poorten opent. Eigenaar is de familie Mack, een familie die aan het begin van de 20e eeuw zich voornamelijk bezig houdt met het maken van (woon)wagens en bijvoorbeeld het circus Krone als klant had. In de loop der tijd beginnen ze ook attracties als achtbanen, spookhuizen en draaimolens te produceren en langzamerhand worden ze een grotere speler in de attractiemarkt, tot in Amerika aan toe. Het is daar dat ze kennismaken met Disneyland en het plan wordt opgevat om ook een park te beginnen. Het zal niet de laatste keer zijn dat Disney als inspiratiebron geldt. De keuze voor een muis als logo is zeker niet toevallig, en in meerdere rides is de geest van Disney terug te vinden.

Europa-Park begint als een etalage van Mack-producten, en zal dit eigenlijk altijd blijven. Slechts weinig van de attracties die nu in het park staan zijn niet van Mack; waarom kopen als we het zelf kunnen maken is het devies.

Het Europa-Park zoals we dat nu kennen begint in 1982, als Italië (met het Geisterschloss, Ciao Ciao Bambino en het elektronisch vogeltheater) wordt geopend en het park opnieuw wordt ingedeeld: de landenstructuur zoals we dat nu nog terugzien.

De EuroTower, de Alpen-Express "Enzian", de Schweizer Bobbahn en de koffiekopjes volgen in de jaren erna.

In 1987 ziet Piraten in Batavia het levenslicht en wordt Holland voltooid. Twee jaar later is het EuroSat, waarmee een blikvanger aan het park wordt toegevoegd.

Europa-Park gaat zich meer en meer richten op meerdaagse bezoeken, mede omdat door het grote attractie- en showaanbod het niet meer mogelijk is om alles in één dag te doen. Hotel ÉEl AndaluzÉ opent zijn deuren. Een succes; 5 jaar later zal er met ÉAlcazarÉ een tweede hotel worden bijgebouwd.

In 1997 is het opnieuw een nieuwe achtbaan die indruk maakt. Euro-Mir, een achtbaan met draaiende bakjes die rondrazen langs een gigantisch glazen gebouw. De kleinere Matterhorn-Blitz, die twee jaar later wordt toegevoegd, maakt indruk door zijn lift en soepelheid, maar het park pakt een jaar later weer goed uit.

Griekenland opent in 2000 met de watercoaster Poseidon en wordt in 2001 verder verfraaid. Het jaar 2002 brengt het park de hoogste achtbaan van Europa. Samen met achtbaanontwerpers Bolliger & Mabillard wordt boven het parkeerterrein een gigant van een achtbaan ontworpen en gebouwd.

Met een hotelbezetting van tegen de 100% is de noodzaak voor een derde hotel daar. Het wordt in 2004 "Colosseo", een pracht van een hotel in Italiaans thema.

In 2005 wordt de eerste aanzet gemaakt naar weer een nieuw landengebied, Portugal. De eerste attractie van dit land wordt Atlantica.
Achtbanen:
Poseidon
Euro-Mir
Andere Attracties:
Shows:
Surprise!


Evenementen:
Constructie:
Atlantica
Overige:


Atlantica, Europa-Park

Hoe heet het ook wordt deze zomer, in Europa-Park is voldoende mogelijkheid om af te koelen. Ruim 30 meter om precies te zijn. [ga verder]
 
Poseidon, Europa-Park

Het was Europa's eerste waterachtbaan; een showmodel van Mack. Jawel, het gaat hier over de bijna legendarische attractie Poseidon, met een erg hoge funfactor... en nattigheid! [ga verder]
 

Voor meer informatie over de attracties, evenementen en shows van Walibi World kun je terecht op de details-pagina.

Natuurlijk komt Europa-Park ook wel eens in het nieuws.