Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Tiesto at Disney
Tiesto at Disney
Tiesto at Disney
Tiesto at Disney
Tiesto at Disney
Tiesto at Disney
Tiesto at Disney
Advertentie
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
     
   
 
  Whoosh in English Whoosh in het Nederlands
   
Tiësto at Disney (Walt Disney Studios)

Het is 16:00 uur wanneer we voor het eerst de Walt Disney Studios inlopen om gewoon even te kijken. En ja, we zijn een illusie armer. Terwijl ons een paar uur ervoor nog een groots en breed podium was beloofd, bleek dit niet meer dan een wassen neus. Twee relatief kleine videoschermen, waarvan er één nog niet werkte, het kleine standaard Studios podium wat was omgebouwd en ongeveer 20 moving heads om voor de verlichting te zorgen... meer was het niet. Dat zorgt toch even voor wat negatieve gedachtes.

De lasers zorgden voor een groen deken hoog boven het publiek.
 
DJ Tiësto ontvangt een staande ovatie... en draait nog een plaatje!
 
AdvertentieDie avond zag het podium er anders uit. Nog steeds niet groots of indrukwekkend, maar wel sfeervol. En Bob Sinclair was de tafel alvast aan het warmdraaien voor DJ Tiësto. Helaas wist Sinclair het publiek niet echt enthousiast te krijgen, en ook het volume liet wat te wensen over. Een leuke opwarmer, maar niet echt veel meer dan dat.
Om 23:00 uur nam DJ Tiësto dan eindelijk plaats achter de draaitafels en gelijk wist hij de volumeknop te vinden. De muziek gonsde twee keer zo luid over de menigte heen en iedereen kwam los. Springen, dansen, schreeuwen, klappen... niets was te gek! Terwijl Bob Sinclar moeite had om de mensen mee te krijgen lukte Tiësto dit vanaf minuut één. Hoe sceptisch we ook waren over dit feest, en hoe bang we ook waren voor een tegenvaller, het was een groot feest, heerlijk om dit te kunnen meemaken.

Na ongeveer een uur werden de eerste twee lasers aangezet. Deze stonden vrij ver van het podium af aan de zijkant waardoor er een soort laserdoek ontstond wat over het publiek heen scheerde. Een heel erg apart effect. Hierna volgden nog vier lasers om het podium heen die het effect helemaal afmaakten. Een groene gloed vulde de lucht terwijl voor het podium nogmaals de grote gasbranders aan werden gezet waarna Tiësto zelf geen wenkbrauwen meer over had. Maar het effect was verder leuk.

Wanneer de tonen van "Love Comes Again" worden ingezet komt het publiek helemaal los. Naast een ladyspeaker en Tiësto voegt zich nu een derde man op het podium. Een violist kwam wat tonen meespelen met "Love Comes Again". Kippenvel, zo verschrikkelijk mooi. Het was heerlijk en echt iedereen ging helemaal los, zelfs Tiësto zelf stond de dansen en te springen achter zijn draaitafels.

Toen het nummer "Adagio for Strings", van het 2004 album van Tiësto, werd ingezet ging het publiek pas echt uit zijn dak. De handen werden massaal de lucht ingestoken voor Tiësto, "the best DJ in the world".

Om 2:15 uur kwam er dan echt een einde aan het feestje van de beste DJ ter wereld. Het kostte Tiësto zichtbaar moeite om een einde te maken aan dit fantastische feestje. Want niet alleen het publiek genoot, ook TiŽsto stond vol verve mee te dansen. Toch werden de laatste tonen ingezet waarna een aantal platen het publiek in werden gegooid. Ook de koptelefoon van de meester zelf werd met een boogje het publiek in gegooid. Door de wind was er helaas geen groots vuurwerk, maar dit mocht de pret niet drukken. Het concert was een succes, en het zou ons persoonlijk niets verbazen als het plein voor Studio 2 inmiddels een centimeter of 10 lager ligt dan de rest van het park, door het vele gespring en gedans van 7000 feestgangers. Volgend jaar weer?


-René Tuithof