Blijdorp bouwt een speeltuin

Op de plek waar tot voor kort de Przewalskipaarden huisden is een nieuwe speeltuin gepland die dit voorjaar zal worden geopend. Er is al gestart met het inrichten van het terrein. De speeltuin krijgt een Afrikaans uiterlijk en zal de huidige Kiboko-speeltuin vervangen. Deze heeft de tand des tijds met moeite doorstaan. Miljoenen kinderhandjes hebben de oude speeltuin zodanig ‘beroerd’, dat het geen optie meer is om hem voor wederom op te lappen. Bovendien is er sterk behoefte aan een grotere speelcapaciteit door de grote toename van de bezoekersaantallen in de afgelopen jaren.

De totale oppervlakte van de nieuwe speeltuin bedraagt ongeveer 750 m2, wat voldoende moet zijn om 500 tot 750 kinderen tegelijk te kunnen laten spelen.

De speeltuin zal van ver af al zichtbaar zijn, omdat het beeld grotendeels wordt bepaald door een veertien meter hoge toren met vier verdiepingen en heel veel spannende speelmogelijkheden. Vanuit de klimtoren zijn via glijbanen en touwbruggen andere verrassende speeltoestellen te bereiken. Voor de allerkleinsten wordt een apart gedeelte ingericht. Een belangrijke sponsor van de nieuwe speeltuin is het SchiedamVlaardingen Fonds.

In het najaar volgt de toevoeging van een restaurant in Afrikaanse stijl op de plek van de huidige papegaaienverblijven naast de Kiboko. De oude speeltuin zal gesloopt worden om plaats te maken voor een grote voliere met Afrikaans-Europese weidevogels en een grote ‘zwerm’ bijeneters.

Comments are closed.