Opening El Volador uitgesteld

El Volador is het prototype van een Huss Topple Tower. Mede daarom is Filip De Witte, algemeen directeur van Bellewaerde Park, extra voorzichtig met het naar buiten brengen van nieuws over deze attractie. Vandaag kwam dan toch het bericht dat er complicaties waren opgetreden tijdens het testen van El Volador en dat Bellewaerde de opening voor onbepaalde tijd moest uitstellen. Hieronder het persbericht;

We hebben op advies van de constructeur beslist de eerste publieksvlucht van El Volador voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Aanvankelijk werd nog gedacht, ondanks de vertraging door het slechte weer van februari, dat El Volador toch operationeel zou zijn voor de opening van het park. Uiteindelijk is gebleken dat het inhalen van de verloren tijd onmogelijk was en nemen de veiligheids- en functioneringstesten van de nieuwe attractie onverwacht nog meer tijd in beslag, dan oorspronkelijk vooropgesteld door de constructeur.

El Volador is de allereerste attractie ter wereld van dit type, met een complexe combinatie van de nieuwste technologieën. Nog nooit eerder werden dergelijke technieken samengebracht in één attractie. Bijgevolg moet er des te meer aandacht en tijd besteed worden aan uitgebreide testen. El Volador zal opengesteld worden voor het publiek van zodra alle testen optimaal en succesvol zijn uitgevoerd en goedgekeurd door de betrokken veiligheidsinstanties.

Bellewaerde verontschuldigt zich oprecht voor dit ongemak, maar weigert compromissen te sluiten op vlak van veiligheid.

Comments are closed.