Grand Opening Movie Park Germany

Een opening van een nieuw park is altijd spannend, niet alleen voor de pers maar uiteraard ook voor alle medewerkers van het park. Mede om die reden is er ook voor gekozen om de officiële opening pas te doen als het park al een week geopend is. Op deze manier hoopt Movie Park een groot aantal van de kinderziektes, die zo goed als onvermijdelijk zijn, uit de attracties te krijgen vóór de officiële opening.

Om 9:45 uur begonnen de fesitiviteiten dan echt. Buiten Marylin Monroe, de Blues Brothers en Charlie Chaplin had Movie Park ook nog een drummer speciaal uit Frankrijk laten komen om de opening te vergezellen met een flink aantal beats. De trommel was ook speciaal overgekomen met een grote vrachtwagen, op zich niet zo gek wanneer je bedenkt dat de trommel een doorsnede had van ongeveer 2 meter.

Na een flink tromgeroffel en andere musicale inspanningen werd dan uiteindelijk het rode gordijn open getrokken en kwamen alle characters die Movie Park rijk is naar buiten gelopen. Naast de bekende figuren uit Ice Age zoals Scrat en Sid kwamen ook SpongeBob en een flink aantal zelf ontwikkelde personages onder de vernieuwde poort door gelopen.

Na deze ceremonie was het tijd om het park daadwerkelijk te gaan bezoeken. Naast een flink aantal naamsveranderingen openden er ook drie ‘nieuwe’ attracties. SpongeBob Squarepants 4D, Time Riders en Ice Age Adventure zijn de namen van deze attracties. Hieronder vind je een korte uitleg van deze vermaakzaken.

Te beginnen met SpongeBob Squarepants 4D. Het oude Roxy Theater is deze winter helemaal omgebouwd. In plaats van de 400 plaatsen die het theater eerst bezat zijn er nu 200 luxe zetels beschikbaar. Het gaat hier niet om normale zetels, maar om bewegende stoelen met ook nog andere effecten zoals luchtstromen. Ook zijn er in het theater zelf een flink aantal lampen opgehangen om de effecten in de 3D SpongeBob film extra kracht bij te zetten. Het resultaat is een verwarrende samengang van film en beweging die flink op de lachspieren werkt!

Time Riders is de tweede attractie die het park heeft verbouwd. In het oude Batman theater heeft John Cleese zijn intrek genomen. De extravagante uitvinder heeft een tijdcapsule uitgevonden en jij bent als gast één van de eerste die mee mag op expeditie. Zowel de hoofdshow als de twee voorshows zijn zeer goed uitgewerkt en schieten hierin Batman duidelijk voorbij.

Ruim 50 nieuwe animatronics zijn er in de attractie Ice Age Adventure te zien. Ook vele delen van het oude decor zijn onherkenbaar aangepast aan het nieuwe thema, en met succes. Al sinds de eerste openingsdag, ruim een week terug, is Ice Age een hit. Terwijl nog steeds niet alles af is wordt het verhaal wel duidelijk uitgelegd. Bovendien zijn de kleine oneffenheden totaal niet storend.

De Grand Opening van Movie Park was zonder meer veelbelovend, en de nieuwe attracties voegen zeer zeker iets toe aan het park. We kijken nu al vol verwachting uit naar de volgende grote uitbreiding van het park, de vervanger van Gremlins Invasion.

Movie Park is dit seizoen dagelijks geopend tot 31 oktober.

Comments are closed.