Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Spotlight
» Huss Booster
» Tiësto at Disney
» Dragon Khan

» Walibi World
» Europa-Park
» Disneyland Park
Advertentie
Whoosh Specials
» Constructie 2007
» Constructie 2005
» Constructie 2004
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
Navigator / Plopsaland (links)

De geschiedenis van dit nieuwste attractiepark van België gaat terug naar 1935. Dan opent, op de plek waar we nu Plopsaland vinden, Meli Park zijn deuren. Oprichter is Alberic-Joseph Florizoone (inderdaad familie van de oprichter van Bellewaerde Park, namelijk zijn half-broer). Doel van het park: honing verkopen en verhalen over het leven van de bijen. Het werd een groot succes.

Na de oorlog, waarin het park gesloten bleef, veranderde het park sterk. In 1952 kreeg het zijn vogeltuin en hoofdgebouw. Vele succesjaren volgden, tot in de tachtiger jaren het klad er in kwam. Na een brand in 1979 en de weigering van Alberic-Joseph Florizoone mee te doen in de race van sensationele attracties lopen de bezoekersaantallen terug en de schulden op.

Het park had geen mogelijkheden te vernieuwen en de neerwaardse spiraal was niet meer te keren. Tot 1999. Want 3 oktober van dat jaar is de laatste dag dat de bijen nog rondzoemen; een dag later worden ze verjaagd door een aantal Vlaamse media-giganten.

4 oktober 1999 wordt het park overgenomen door Studio 100 en VMM (Vlaamse Mediamaatschappij) om het om te vormen tot een themapark opgebouwd rond Samson & Gert, Kabouter Plop, Wizzy & Woppy en Big & Betsy.

In sneltreinvaart wordt het park omgebouwd en in het begin van het nieuwe jaar opent het nieuwe themapark haar deuren als "Plopsaland".

In 2001 wordt het park verrijkt 2 nieuwe attracties: "Storm op Zee" en de "Dansende Fonteinen". De entree wordt aangepast, zodat de lange wachtrijen worden verminderd. Ook wordt het park steeds verder aangekleed en krijgt het steeds meer de sfeer van de Studio 100 TV programma's.

In 2002 rijden de Tractors van Big & Betsy het park binnen. Ook maken we dit jaar voor het eerst kennis met Piet Piraat. 2003 is het jaar van "de Koffiekopjes" in de Wizzy & Woppy zone en 2004 wordt de grootste investering ooit in éé attractie gedaan; De Draak, een electrisch aangedreven coaster, inclusief een station dat als een kasteel is aangekleed en voorzien is van een winkel en sanitaire voorzieningen en een groot plein.

Plannen zijn er nog volop; een hotel, een indoor hal. En de laatste restanten van het Meli Park verdwijnen langzaam aan. Het sprookjesbos sloot in 2004 zijn deuren, een aantal van de vogels zal verdwijnen en worden vervangen door dieren die meer in de lijn van de karakters liggen. Bijzondere varianten van huis-, tuin- en keukendieren.
Achtbanen:
De Draak
Andere Attracties:
Shows:


Evenementen:
Constructie:
De Draak
Overige:


De Draak, Plopsaland

Plopsaland presenteert in 2004 een nieuwe attractie, een familie achtbaan van Mack genaamd de Draak. Whoosh Magazine was uitgenodigd voor een voorproefje van deze attractie. [ga verder]
 

Voor meer informatie over de attracties, evenementen en shows van Plopsaland kun je terecht op de details-pagina.

Natuurlijk komt Plopsaland ook wel eens in het nieuws.