Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Spotlight
» Huss Booster
» Tiësto at Disney
» Dragon Khan

» Walibi World
» Europa-Park
» Disneyland Park
Advertentie
Whoosh Specials
» Constructie 2007
» Constructie 2005
» Constructie 2004
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
Navigator / Bellewaerde Park (links)

In 2004 vierde Bellewaerde park zijn 50 jarig jubileum. Een halve eeuw eerder werd het "Touristisch centrum Bellewaerde" geopend. In eerste opzet kunnen we het een vogelpark noemen; het park biedt voornamelijk een bonte collectie uitheemse soorten vogels. Voor de kinderen is er al wel Kabouterland, met mechanische poppen. De oprichter is Albert Florizoone.

In deze opzet bestaat het park 15 jaar. In 1969, twee jaar na het overlijden van Albert, besluiten zijn zoons het park om te toveren tot een wandelsafari. De bezoekers kunnen dan in vrijheid tussen de dieren wandelen. In dit jaar verwelkomt het park ook zijn eerste olifant, Mony.

1972 is het jaar van de introductie van de leeuwen. Met een safaritreintje kunnen ze worden bewonderd; een rit die je tot op vandaag de dag nog kunt maken.

Tot aan 1980 blijft het accent op de dieren liggen; in de loop der jaren worden er tijgers, giraffen, zebra's, flamingo's en vele andere dieren toegevoegd. Ook onstaat er een heus jungle-gedeelte.

Vanaf 1980 zien we het park veranderen in de combinatie dierenpark-attractiepark die we nu kennen. In dit jaar zien we de boomstammetjes in het park verschijnen; de "River Splash". Een jaar later verrijst het western-gedeelte, dat eerst nog Frontier City heet, maar tegenwoordig bekend is als Far West. Met de keverbaan en de oldtimerbaan worden er wederom 2 attracties toegevoegd.

Suske en Wiske verschijnen in 1982; tijdens een boottocht kunnen de gasten de avonturen van de twee helden in het boek "Het Zoemend Ei" meebeleven. 15 Jaar later zullen ze het veld weer moeten ruimen.

Na de monorail in 1983 is er in 1984 een sensationele uitbreiding; de Boomerang. Een attractie die spectaculairder is dan alles wat het park tevoren heeft neergezet, en ook nog zal neerzetten. De eerste van het type, waar ze later als paddestoelen uit de pretparkgrond zullen schieten. De attractie is blikvanger voor het nieuwe thema: Mexico.

Tot 1990 wordt het park steeds verder uitgebreid. In dit jaar ook treedt het park toe tot de Walibi-groep. De familie Florizoone treedt toe tot het management van de groep.

De volgende acht jaar blijft het betrekkelijk rustig. In 1991 is nog wel de dark-ride "Los Piratas" geopend, en vier jaar later de Niagara; op dat moment de hoogste splash van Europa. En dan, in 1998, wordt de complete Walibi-groep overgenomen door Premier Parks, wat later weer Six Flags zal worden.

Deze overname is terug te zien in het park. Met de toevoeging van de shot en drop toren "Screaming Eagle", het mad house "Houdini's Magische Huis" en de "Vliegende Carousel" worden er in een klap drie tamelijk grote attracties geplaatst.

Het blijkt echter niet het begin van een trend. Tot aan 2005 zien we alleen in 2002 een uitbreiding van het kindergedeelte met maar liefst 7, maar ook kleine, attracties.

2004 is het jubileumjaar. De terugkeer van de olifanten in het park is een feit. Ook de verkoop aan een groep investeerders is dat. Star Parks zal de groep gaan heten.

Wat de toekomst zal bieden; het blijft onzeker. 2005 biedt in ieder geval wel weer een nieuwe attractie. De Huss Topple-Tower slingert mensen op grote hoogte heen en weer.
Achtbanen:
Boomerang
Andere Attracties:
Shows:


Evenementen:
Constructie:
Overige:


Voor meer informatie over de attracties, evenementen en shows van Bellewaerde Park kun je terecht op de details-pagina.

Natuurlijk komt Bellewaerde Park ook wel eens in het nieuws.