Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Spotlight
» Huss Booster
» Tiësto at Disney
» Dragon Khan

» Walibi World
» Europa-Park
» Disneyland Park
Advertentie
Whoosh Specials
» Constructie 2007
» Constructie 2005
» Constructie 2004
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
Navigator / Heide-Park (links)

Het verhaal van Heide-Park begint in 1978. De familie Hans-Jürgen Tiemann koopt het door storm verwoeste wildpark "Heidenhof" op en begint op de Lüneburger Heide het attractie park Heide-Park. Er zijn 6 attracties, waaronder de minimonorail, die nog steeds door het park loopt, een oldtimerbaan en de Heide-Park Express en een krokodillenshow. Hoewel het park pas op 19 augustus opent komen er maar liefst 200.000 bezoekers op het park af.

De eerste jaren gaat de uitbreiding nog niet eens snel. Het tweede jaar wordt een dolfijnenshow toegevoegd, die pas het jaar erna een koepelverblijf krijgt. Datzelfde jaar krijgt het park ook zijn eerste wildwaterbaan.

De parkmascotte doet zijn intrede in 1982. In 1983 is het tijd voor een achtbaan. Het wordt de Big Loop, een achtbaan die sterke gelijkenis vertoont met de Python in de Efteling, maar die echter een vreemd lang recht stuk heeft tussen de eerste drop en de looping. Vreemd misschien, maar hiermee was het wel de langste looping-coaster van Europa. Het meer, nu een duidelijk herkenbaar onderdeel van Heide-Park, wordt in 1984 aan het park toegevoegd en het park krijgt een groot stuk oppervlakte extra.

1985 is een interessant jaar voor het park. Niet in het bijzonder door de attracties die dit jaar worden bijgeplaatst - de uitzichttoren en de elektrische achtbaan Grottenblitz zijn de belangrijkste - maar wel omdat een park ruim 100 kilometer zuidelijker na 3 jaar zijn deuren al weer moet sluiten; Eulenspiegelpark. Heide-Park neemt inboedel van het failliete park over en zal de attracties de volgende jaren in het park plaatsen. De monorail, het schommelschip (en ze hadden er al één), en het grootste project van allemaal, de wildwaterbaan.

In 1990, dus 5 jaar na aankoop, wordt de baan geopend. Om de baan te kunnen plaatsen moest een kunstmatige heuvel worden aangelegd, iets waar het park duidelijk even de tijd voor heeft genomen. Het is zowiezo het jaar van nieuwe attracties: om de toestroom van voormalig Oost-Duitsers te kunnen opvangen worden nog 4 nieuwe attracties geplaatst, die samen met de verplaatste Condor het Actions-bereich vormen, wat nu vooral opvalt door zijn saai wit-groen gekleurde attracties.

De jaren erna worden weer grote en dan weer kleine rides toegevoegd. De belangrijkste zijn de Rafting in 1992, de Bobbaan in 1993 en de Suspended Looping Coaster genaamd Limit in 1999.

In de 21e eeuw wordt het dan tijd voor de sensatie van het park. De hoogste houten achtbaan van Europa, Colossos, opent in 2001 en genereert veel aandacht. Waar het park ervoor voornamelijk een regiofunctie had, komen nu mensen uit alle windstreken richting het park.

In 2002 besluit de familie Tiemann het park te verkopen aan de Tussauds Group, eigenaar van een groot aantal attracties en drie pretparken in het Verenigd Koninkrijk. De familie gaat rentenieren in warmer oorden, en de Tussauds Group schrapt de ambitieuze plannen van Hans-Jürgen. Enkele hoge functionarissen worden vervangen, en het park verdwijnt weer enigzins in de anonimiteit.

De laatste grote toevoeging aan het park valt samen met het 25-jarig jubileum: de plaatsing van Scream, met wat creatief boekhouden de hoogste gyrodroptoren ter wereld.

In 2005 opent het park zijn eerste verblijfsaccommodatie, Holiday Camp, met 66 huisjes in Caraïbische stijl, waar in totaal 440 bedden in zijn terug te vinden.
Achtbanen:
Andere Attracties:
Scream
Shows:


Evenementen:
Constructie:
Overige:


Scream, Heide-Park

Heide-Park timmert al weer een paar jaar aan de weg met opvallende, nieuwe attracties. Hun laatste aanwinst is Scream, een 103 meter hoge freefall toren. [ga verder]
 

Voor meer informatie over de attracties, evenementen en shows van Heide-Park kun je terecht op de details-pagina.

Natuurlijk komt Heide-Park ook wel eens in het nieuws.