Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Spotlight
» Huss Booster
» Tiësto at Disney
» Dragon Khan

» Walibi World
» Europa-Park
» Disneyland Park
Advertentie
Whoosh Specials
» Constructie 2007
» Constructie 2005
» Constructie 2004
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
Navigator / Bobbejaanland (links)

Naamgever en oprichter van dit bekende Belgische pretpark is Bobbejaan Schoepen. In 1961 wordt op de drassige gronden in Lichtaert door hem een eigen theater neergezet, de basis van het huidige park. Langzaam aan groeit het park en verschijnen de eerste attracties. Onder meer een monorail (nog niet de huidige), een kindertrein, een autoracebaan en een boottocht zijn de voorlopers van de huidige attracties.

In de jaren 70 komen er wat grotere attracties. Het reuzenrad, wat er nog steeds staat en wat opvalt door zijn geringe hoeveelheid spaken, een achtbaan en de huidige monorail doen hun intrede. Ook krijgt het park steeds meer een western-uitstraling, wat uiteraard past bij het country- en westernrepertoire van Bobbejaan Schoepen.

Begin jaren 80 doet Bobbejaanland ook mee in de achtbaanrace. Eerst met de Looping Star (voorzien van een, 'jawel', Looping) en niet veel later met de Wervelwind, waarin een kurketrekker zit. In dezelfde periode opent ook de eerste waterattractie, de logflume.

Het park wordt groter en groter; attracties worden vervangen en een aantal blikvangers doet zijn intrede.
Voorbeelden zijn in 1987 de Air Race, de achtbaan met de hangende vliegtuigjes, twee jaar later de Revolution, de indoor-achtbaan met de langste trein die we ooit zagen en de Indiana River, een indoor logflume met een hoop thematisatie in 1992. Bobby Drop, Speedy Bob en El Paso Special volgen.

Het milleniumjaar 2000 moest een bijzonder jaar worden. De Wervelwind en de Condor zijn het jaar ervoor verwijderd en de Trillenium, een superspectaculaire thrillride zou zijn intrede moeten doen. Het gaat echter mis. Bouwer en park krijgen ruzie en een slepende rechtzaak, die zo'n 4 jaar zal duren is het gevolg. De gewone bezoeker merkt hier weinig van. Weliswaar staat de attractie op de parkmap en groot aangekondigd op de folder, maar met de komst van "El Rio", een river rapids met een heuse draaikolk en reuzerad naar een afdaling en de "Bob Express", een elektrisch aangedreven coaster en twee draaimolens valt er genoeg nieuws te beleven. Op de plek van de Wervelwind verschijnen uiteindelijk in respectievelijk 2003 en 2004 de Fly Away en de Sledge Hammer, twee vrij unieke thrillrides. Het jaar 2004 biedt nog twee nieuwe attracties: Junior Coaster, een familie-achtbaan en Typhoon, een achtbaan die opvalt door zijn 95 graden drop en kaarsrechte lifthill. Voor de laatste heeft de Looping Star het veld moeten ruimen.

Maar daar blijft het niet bij. Na een tijdlang onenigheid in de bedrijfsvoering wordt het park uiteindelijk verkocht aan het Spaanse concern Parque Reunidos. Bobbejaan Schoepen mag bij zijn park blijven wonen en krijgt een ere-functie, maar het tijdperk Schoepen is definitief voorbij.
Achtbanen:
Looping Star
Typhoon
Andere Attracties:
Shows:


Evenementen:
Constructie:
Junior Coaster
Sledge Hammer
Typhoon
Overige:
Looping Star (Deconstr.)


Bobbejaanland

Niet één, niet twee, maar drie nieuwe attracties in 2004 voor Bobbejaanland. Dit Belgische park pakt uit met een drietal grote en unieke attracties. [ga verder]
 

Voor meer informatie over de attracties, evenementen en shows van Bobbejaanland kun je terecht op de details-pagina.

Natuurlijk komt Bobbejaanland ook wel eens in het nieuws.