Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Spotlight
» Huss Booster
» Tiësto at Disney
» Dragon Khan

» Walibi World
» Europa-Park
» Disneyland Park
Advertentie
Whoosh Specials
» Constructie 2007
» Constructie 2005
» Constructie 2004
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
     
     
 
  Whoosh in English Whoosh in het Nederlands
   
Halloween in Walibi Belgium

Op 13 oktober start voor de 8e maal op rij het Halloweenfestival in Walibi Belgium. Dit jaarlijks terugkerend evenement is ondertussen uitgegroeid tot het grootste Halloween gebeuren in België en is voor Walibi de belangrijkste periode van het seizoen.

Gepost op 04-10-2007 (om precies te zijn, om 19:23:02) door Frank, in de categorie Nieuws enPersberichten.
 
 

In 2006 kwamen meer dan 140.000 bezoekers naar Waver afgezakt om dit spektakel mee te maken. Dit jaar doet Walibi zijn naam van pionier terug alle eer aan met 3 nieuwe Halloween attracties en maar liefst 5 nocturnes!

Nieuw! Horror Fest

In de gloednieuwe attractie Horror Fest komen de bekendste horrorverhalen en –legendes allertijden tot leven. In deze doorloop-attractie met 8 scenes lopen de bezoekers doorheen hun ergste nachtmerrie.

Nieuw! Hotel Fant’ôme, the second

In dit hotel lopen wel heel vreemde gasten rond. Ook het kamermeisje, de receptioniste en de butler voeren iets in hun schild. In dit hotel is het makkelijk inchecken, maar kun je het ooit nog verlaten?

Nieuw! Twilight Zone II

Een UFO is achter de oude molen van het park neergestort, samen met een passagiersvliegtuig. De crash heeft voor een enorme krater gezorgd. De gestrande aliens gaan een oorlog aan met de passagiers die de crash overleefd hebben. De overwinnaars van dit duel zouden zich wel eens tegen de bezoekers van Walibi kunnen keren!

Vijf Halloween nocturnes

Door het overweldigend succes van de 4 Halloween nocturnes vorig jaar, wordt er dit jaar een extra nocturne voorzien. Van 27 tot en met 31 oktober kunnen de bezoekers extra lang griezelen tot 22:00 uur tijdens de speciale Halloween Horror Nights. Er is dan tevens extra straatanimatie voorzien met heksen, vuurspuwers, steltenlopers en monsters die bij het vallen van de duisternis bezit nemen van het park.

Speciaal voor de allerkleinsten

Ook de allerkleinste bezoekers kunnen hun hartje ophalen in Walibi. Er is gratis schmink voor alle kinderen die voor eventjes een griezelig Halloween gezicht willen trekken. In Walibi’s Halloween show zijn de vriendjes van Walibi de kangoeroe verdwenen door het toedoen van een gemene trol. De kinderen dienen samen met Walibi naar de vermiste vriendjes te zoeken, maar gelukkig hebben ze de hulp van 2 elfjes.

Elke dag wordt het best verklede kind verkozen tijdens de grote Halloween verkleedwedstrijd. Elk kind tot 12 jaar dat verkleed naar het park komt, maakt kans op een gratis jaarabonnement van Walibi.

Een mysterieuze magiër toont zijn kunsten tijdens de Magic Show. Zijn assistenten worden weggetoverd, in tweeën gedeeld en terug tevoorschijn getoverd. Je gelooft je ogen niet!

Halloween… een groot succes

Het Halloweenfestival in Walibi wordt alsmaar populairder. In 2006 kwamen maar liefst 140.000 bezoekers griezelen in Walibi! Daarmee is de Halloween periode uitgegroeid tot de belangrijkste periode van het jaar voor Walibi. Qua opkomst is deze te vergelijken met de topweken in het hoogseizoen. Op topdagen ontvangt het park tot 18.000 bezoekers per dag.


  » Meer Nieuws enPersberichten
» Meer uit de maand 10-2007
» Meer geschreven door Frank
Troy beste nieuwe attractie 2007

Maar liefst 36% van de (internationale) pretparkbezoekers heeft Troy verkozen tot topattractie! Hiermee laat Toverland de Efteling met de Vliegende Hollander achter zich. Ook de nieuwe attractie van PortAventura Park in Spanje kon volgens de uitgebrachte stemmen niet tippen aan de razendsnelle houten achtbaan Troy, die in juli dit jaar geopend werd.

Gepost op 04-10-2007 (om precies te zijn, om 19:13:57) door Frank, in de categorie Nieuws enPersberichten.
 
 

Prijzenfestival bij Toverland

Na de verovering van de Attractie Award 2004, de huldiging van één van de Toverland medewerkers tot dienstverlener 2004 én de Award voor het Vriendelijkste Personeel in 2005 is Attractiepark Toverland wederom in de prijzen gevallen. Dit maal heeft het park de Rides Award 2007 ontvangen als winnaar in de categorie Beste nieuwe attractie van 2007 met hun nieuwe aanwinst Troy.

Diverse categorieën

Gedurende een maand hebben lezers van de Telegraaf en bezoekers van Rides.nl hun stem mogen uitbrengen op hun favoriete park in vier categorieën, onder andere de categorie Beste nieuwe attractie van 2007. Bij de diverse categorieën kon een keuze gemaakt worden uit alle Europese parken. Bijna 4000 stemmen zijn geteld en met 36% is Troy gekozen tot topattractie. In de categorie Meest vernieuwende Park van 2007 moest Toverland het Duitse Movie Park Germany net voor laten gaan.

Troy

De razendsnelle houten achtbaan Troy werd afgelopen zomer officieel geopend. Dit paradepaard is maar liefst 35 meter hoog, raast met 90 km/ uur over de baan en heeft een tracklengte van ruim 1.000 meter. Een woody van dit formaat is uniek in Nederland en het ontwerp is door de Amerikaanse leverancier GCII speciaal voor Toverland op maat gemaakt.

Troy is de derde houten achtbaan die in een Nederlands attractiepark gepositioneerd is. Qua hoogte, snelheid én lengte van de track is deze houten achtbaan één van de grootste van Europa.


  » Meer Nieuws enPersberichten
» Meer uit de maand 10-2007
» Meer geschreven door Frank
Nergens meer veilig…

Meer Haunted Houses, meer Scarezones, meer shows én meer acteurs maken de Halloween Fright Nights in Walibi World intenser en grootser dan ooit te voren.

Gepost op 01-10-2007 (om precies te zijn, om 19:06:19) door Frank, in de categorie Nieuws enPersberichten.
 
 

Al acht seizoenen lang is Halloween het meest populaire evenement van Walibi World. Dit is niet voor niets. "Ons doel is om onze gasten een avond vol Halloween spanning te bezorgen, die ze nergens anders kunnen vinden. Wij gaan hierin zo ver mogelijk en balanceren op de uiterste rand van intensiteit. In 2006 waren twee Halloween Fright Nights volledig uitverkocht. Daarom bieden we nu de mogelijkheid om vooraf entreebewijzen online te kopen," aldus Marjolein van de Stolpe, Hoofd Operationele Zaken van Walibi World.

Tijdens de Halloween Fright Nights heersen Dr. Shock en zijn leger van gruwelijke monsters over Walibi World. De bezoekers zijn nergens meer veilig, want in de verschillende Haunted Houses, Scarezones en shows worden ze meegezogen in een bloedstollende nachtmerrie.

Nieuw! Club Roxy: After Hours

In het krankzinnige ziekenhuis van Dr. Shock: House of Shock: Resurrection voeren doorgedraaide doktoren en zusters lugubere experimenten op patiënten uit. Blijven bezoekers toeschouwers of worden zij onderdeel van een experiment? In de Mystery Ranch: Alien Attack loert overal gevaar. De dodelijke aliens zijn in strijd met kettingzaag bewapende rednecks en zorgen ervoor dat iedereen richting het maïsveld wordt gedreven. Snel wegvluchten blijkt hier helaas geen optie… Nieuw is dit jaar Club Roxy: After Hours. Een underground party loopt totaal uit de hand en slaat om in lugubere en bloedstollende gebeurtenissen. Gelukkig onderdrukken basdreunen de angstkreten van de bezoekers.

Nieuw! Harvest, een spookstad die tot leven komt

De door Dr. Shock verzamelde angst is omgezet in verse monsters bij The Point of Fear. Deze verse, hongerige monsters zijn op zoek naar nieuwe monsters… Wie gaan dat worden? Boeren, burgers en buitenlui, welkom in Carnival of Freaks. Beleef angstige momenten met de freaks van het carnival. Het enige circus waar de clowns lachen en de gasten schreeuwen om genade. Harvest, de nieuwe spookstad in Walibi World, komt weer tot leven. In 1933 is deze stad overvallen door een vreselijke ziekte. De bloeddorstige zombies jagen op vers bloed.

Nieuw! Chainsaw Drill Team

Bij de start van de Halloween Fright Nights demonstreert Dr. Shock zijn angstmachine tijdens de Scarymony. Wie heeft het lef om deze test te doorstaan? Het leger van het monsters van Dr. Shock is angstaanjagend groot geworden. Het is tijd voor een nieuwe leider! Zal deze gecreëerd worden tijden de eindshow Ultimatie Shock Therapie? Alle bezoekers moeten op blijven letten, want uit het niets is daar het Chainsaw Drill Team. Marcherend door het park, zoeken zij ledematen van bezoekers.

Walibooehhh!!! Gezellig griezelen

De Halloween Fright Nights zijn te intens voor jonge kinderen. De adviesleeftijd voor dit evenement is 12 jaar en ouder. Gezinnen met jonge kinderen kunnen overdag, in de periode van 13 tot en met 28 oktober 2007, gezellig griezelen met de familie vogelverschrikker en de plaaggeest tijdens Waliboehhh!!!


  » Meer Nieuws enPersberichten
» Meer uit de maand 10-2007
» Meer geschreven door Frank
Ontmoet de Vogelverschrikkers

Het is herfstvakantie, de bladeren vallen van de bomen en de nevel hangt over Walibi World. De familie vogelverschrikker én de nare plaaggeest zijn in Walibi World komen wonen. Dit wordt spannend… Wat zal er gaan gebeuren?

Gepost op 01-10-2007 (om precies te zijn, om 19:00:37) door Frank, in de categorie Nieuws enPersberichten.
 
 

Gezinnen met kinderen kunnen dit ontdekken tijdens de herfstvakantie, van 13 tot en met 28 oktober 2007, in Walibi World. Het park staat overdag in het teken van gezellig griezelen tijdens Walibooehh!!!

Walibi Land, het gebied met attracties voor de kleine helden, is tijdens Walibooehh!!! omgetoverd tot een groot boerenerf bewoond door de familie vogelverschrikker. Via grote houten deuren kunnen kinderen met hun ouders een kijkje nemen in de spookboerderij, waar de vogelverschrikkers zijn te vinden. Als iedereen durft natuurlijk! Kijk wel uit voor Opa vogelverschrikker, want die is in een diepe slaap en mag absoluut niet wakker worden gemaakt. Dat wordt zachtjes doen! Maar dit is niet alles. Zus Jetje is jarig, maar niemand kan haar vinden. Papa vogelverschrikker vraagt aan de kinderen om haar te zoeken in het maïsdoolhof. Goed zoeken wordt beloond met een snoepje, maar pas wel op dat niemand hier verdwaald…

Plaaggeest gezocht

De plaaggeest dwaalt rond door Walibi World en heeft een hekel aan vrolijkheid en plezier. Hij haalt de raarste streken uit om Walibi en z’n vriendjes te grazen te nemen. Komt iemand de plaaggeest tegen? Roep dan de politieagent, die kan de plaaggeest oppakken. Maar of dat gaat lukken… In de spannende show Walibi en de Plaaggeest, in het Walibi Theater, ziet iedereen hoe dit af gaat lopen.

Halloween Fright Nights

Waliboeehh!!! doorstaan? Dan is het tijd om kennis te maken met de Halloween Fright Nights. Een angstaanjagend leger van gruwelijke monsters zorgt ervoor dat de bezoekers zich nergens meer veilig voelen. De Halloween Fright Nights vinden plaats op elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond in de periode van 13 tot en met 28 oktober 2007 van 18:00 uur tot 22:00 uur. De adviesleeftijd voor deze avonden is 12 jaar en ouder.


  » Meer Nieuws enPersberichten
» Meer uit de maand 10-2007
» Meer geschreven door Frank
Efteling verhaalt schade ‘DVH’

Attractiepark de Efteling overweegt de schade die is opgelopen door de sluiting van ‘De Vliegende Hollander’ te verhalen op het productiebedrijf.

Gepost op 21-09-2007 (om precies te zijn, om 14:06:12) door Barry, in de categorie Nieuws.
 
 

Woensdag stopte de ketting ermee die de bootjes in de attractie terug naar de haven trekt. De attractie telt negen boten, die in geval van storing worden ontruimd, dat is ook gebeurd. De veiligheid van de passagiers is nooit in het geding geweest.

Olav Vugts, woordvoerder van het park, zegt dat er eerst uitgezocht wordt waardoor de problemen met de ketting zijn ontstaan. "Dat onderzoek vindt nu plaats". De komende weken wordt gekeken wat de oplossingen precies zijn. "Pas dan gaan we kijken of er schade is en door wie die is veroorzaakt. Het is wel zo dat diegene die samen met ons deze attractie heeft gebouwd naar een oplossing gaat zoeken."

Bezoekersdaling

De attractie is de nieuwste lokker van het park. Betekent dit nu een bezoekersdaling? "Dat zou kunnen", geeft Vugts toe. Maar loopt het park daardoor ook inkomsten mis? "Iedereen weet dat de Efteling uit meer bestaat dan alleen de Vliegende Hollander, maar er zijn zeker ook mensen die dit jaar een bezoekje even overslaan." Om hoeveel bezoekers het precies gaat is niet duidelijk.

Volgens Vugts zijn kinderziektes normaal bij nieuwe attracties. Daar hebben Villa Volta en Droomvlucht ook last van gehad. "Dit is geen kinderziekte meer. Dit is een engineeringsfout." Kinderziektes zijn te verhelpen, volgens hem. "Deze storing is niet op te lossen." Toch is besloten om dit seizoen open te gaan. "De attractie was toen klaar en goedgekeurd door onafhankelijke instanties. Hij was prima." Dat blijkt nu dus anders uit te pakken.

Reputatie

De reputatie van de Efteling gaat niet omhoog. Laatst stond ook de Python stil. De ontruimingspoging verliep toen niet geheel vlekkeloos, omdat de attractie weer begon te rijden, terwijl mensen op het hoogste punt probeerde uit te stappen. "Dat was een menselijke fout, geen technische fout."

Veiligheid

Bij de bouw van de Vliegende Hollander is zelfs een medewerker overleden. Dit moet het imago van het pretpark toch schaden. "Het zal zeker niet bijdragen aan een positief imago, maar mensen waarderen toch dat veiligheid boven op staat. Wij hebben liever een attractie van 20 miljoen geopend en niet dicht."

Het Brabantse park streeft er naar om volgend seizoen de attractie gewoon open te stellen. "De storing wordt opgelost." Vugts denkt dat mensen dan met een gerust hart het bootje instappen. "Ik zal ze voorgaan."

Bron: Nieuwsbedrijf


  » Meer Nieuws
» Meer uit de maand 09-2007
» Meer geschreven door Barry
Plopsaland betaalt 125.000 euro

Het Belgische pretpark Plopsaland moet een schadevergoeding betalen van 125.000 euro aan een man die zes jaar geleden uit het reuzenrad viel. Dat schreef de krant Gazet van Antwerpen gisteren.

Gepost op 19-09-2007 (om precies te zijn, om 08:56:39) door Frank, in de categorie Nieuws.
 
 

De 47-jarige man uit Heusden (bij Gent) raakte op 26 juni 2001 zwaargewond toen hij uit het reuzenrad stapte en de rem van het rad losschoot. Uit angst dat zijn 2,5-jarige zoontje uit de gondel zou vallen, greep de man zich aan het rad vast. Toen hij dat niet meer volhield, viel hij naar beneden.

Hij raakte zwaargewond aan rug en benen en is sindsdien arbeidsongeschikt. De man had 250.000 euro geëist van Plopsaland.


  » Meer Nieuws
» Meer uit de maand 09-2007
» Meer geschreven door Frank
NICK Kids’ Choice Award

Kinderzender NICK reikt in Movie Park Germany op 18 oktober voor het eerst de Kids’ Choice Award uit. Kinderen kunnen t/m 17 oktober via www.nick.de stemmen op hun favoriete ster uit de muziek-, film-, sport- en TV-wereld. De populairste beroemdheid mag op 18 oktober de prijs in ontvangst nemen.

Gepost op 19-09-2007 (om precies te zijn, om 08:51:51) door Frank, in de categorie Nieuws enPersberichten.
 
 

De verkiezing van de eerste Kids’ Choice Award in Duitsland wordt in de namiddag opgenomen in Studio 7 van Movie Park Germany en wordt diezelfde avond om 20:15 uur uitgezonden op TV. Behalve de prijsuitreiking is er in de show een live optreden van LaFee en Nevio, beide genomineerd in de rubriek lievelingszangeres. Daarnaast zal de genomineerde zanger en acteur Jimi Blue Ochsenknecht, bekend uit de film Wilde Kerle, zijn debuutsingle I’m lovin ten gehore brengen. Ook de Amerikaans-Duitse jongenband US5 is van de partij. Kids die willen stemmen hun favoriete ster, kunnen t/m 17 oktober terecht op www.nick.de. Onder de stemmers worden gratis kaarten voor de show verloot. Kaarten zijn vanaf 20 september te koop aan de kassa van Movie Park Germany en kosten € 19,90 (inclusief toegang tot het park).

Oscar namens de jeugd

De Kids’ Choice Award bestaat in de Verenigde Staten al twintig jaar en is daar uitgegroeid tot een Oscar namens de jeugd. De Amerikaanse versie van de Kids’ Choice Award werd dit jaar gepresenteerd door de populaire zanger Justin Timberlake. Bekende Hollywoodsterren als Nicole Kidmann, Jack Black, Robby Williams en Will Smith betraden bij de prijsuitreiking de rode loper. Geheel volgens de NICK-traditie werden de sterren geëerd door ze onder te spuiten met groen slijm, afkomstig uit grote kanonnen. Hetzelfde zal 18 oktober gebeuren in Movie Park Germany.

Halloween Horror Feest

De uitreiking van de NICK Kids’ Choice Award vindt plaats tijdens het jaarlijkse Halloween-seizoen in Movie Park Germany. Het film- en entertainmentpark organiseert van eind september t/m begin november elke vrijdag- en zaterdagavond, en op woensdagavond 31 oktober een Halloween Horror Feest. Het park wordt dan onveilig gemaakt door angstaanjagende monsters. Bezoekers kunnen verdwalen in duistere labyrinten, een rit maken met de Terror Train of een spannende Halloween Show bijwonen. Movie Park Germany is tijdens deze avonden tot 22:00 uur geopend en er zijn speciale After Dark tickets te koop (€ 22,00; geldig vanaf 17:00 uur). Voor jonge Halloweenfeestvierders is er een kindvriendelijk dagprogramma met pompoenen versieren, een kostuumwedstrijd en traditionele Halloween-spelletjes. Het Halloween Feest voor kinderen vindt elke vrijdag t/m zondag en in de eerste week van oktober dagelijks vanaf 12:00 uur plaats in het monstervrije themagebied Kinderland.


  » Meer Nieuws enPersberichten
» Meer uit de maand 09-2007
» Meer geschreven door Frank
Hollander vliegt niet meer

De Vliegende Hollander in de Efteling gaat dit seizoen niet meer open. De directie van het sprookjespark heeft dat donderdag besloten na de laatste storing in de peperdure, nieuwe attractie.

Gepost op 13-09-2007 (om precies te zijn, om 17:46:13) door Barry, in de categorie Nieuws enPersberichten.
 
 

Woensdag viel de ketting stil die de negen sloepen van de Vliegende Hollander door het water trekt, legde directeur Olaf Vugts donderdag uit. Enkele tientallen inzittenden moesten worden geëvacueerd.

De ketting is met geen mogelijkheid meer in beweging te krijgen. Al het water moet uit de attractie worden gelaten om de oorzaak te ontdekken en het probleem te herstellen. Het gaat om een helemaal nieuw probleem, anders dan de talloze kinderziekten die de Vliegende Hollander sinds de opening dit jaar teisterden.

Vugts weet nu al dat de reparatie veel tijd vergt. Ook in het winterseizoen blijft de attractie daarom dicht, kondigde hij aan. "Het is een moeilijke, maar duidelijke beslissing."

De Vliegende Hollander is een unieke mix van achtbaan, waterbaan en een donkere, mistige tocht langs fraai opgetuigde schepen uit het verleden. De nieuwe attractie zou eigenlijk al juni 2006 worden opengesteld, maar door technische problemen werd die datum niet gehaald. Het bouwwerk kostte 20 miljoen euro en het is daarmee de duurste attractie in het park.

De Efteling spreekt van een financiële tegenvaller en imagoschade. Maar over de aansprakelijkheid wil de directie het nog niet hebben. Verschillende aannemers hebben de attractie gebouwd. Vugts benadrukt dat de veiligheid van het publiek nooit in het geding is geweest.


  » Meer Nieuws enPersberichten
» Meer uit de maand 09-2007
» Meer geschreven door Barry