Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Spotlight
» Huss Booster
» Tiësto at Disney
» Dragon Khan

» Walibi World
» Europa-Park
» Disneyland Park
Advertentie
Whoosh Specials
» Constructie 2007
» Constructie 2005
» Constructie 2004
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
Navigator / Walibi Belgium (links)

Symbool voor Walibi staat de kangoeroe. De oorsprong van de naam is echter zeker niet dit dier geweest, maar de namen van de drie gemeenten die aan het park grensden, Wavre, Limal en Bierges. Het is 1975 als Eddy Meeus zijn park opent. Grote blikvanger is de waterski, een soort kabelbaan waaraan je kunt hangen en zodoende kunt waterskiën. Een achtbaan, botsauto's, en wat kermisattracties completeerden het park.

Een jaar later opent "Kuifje en de Zonnetempel", een bootrit langs de inheemse dieren die Kuifje in dit avontuur ontmoet.

Vervolgens verschijnen een dolfijnenshow, een wildwaterbaan, Cinema 2000 en de Enterprise.

In de achtbaanstrijd die aan het begin van de jaren 80 opbloeit neemt het park het voortouw. In 1979 opent Tornado, de eerste achtbaan met een kurketrekker, waarin je dus tweemaal over de kop ging en het hoogste reuzenrad van Europa (als je die in het Prater Park niet meetelt).

In 1980 opent de indoor-attractie "Kuifje en het geheim van de Eenhoorn".

De katapult-achtbaan Sirocco opent in 1982. De baan, die tegenwoordig Turbine heet en toen nog gewoon in de open lucht stond, is letterlijk en figuurlijk een daverend succes.

In 1985 opent de tweede indoor-darkride Ali Baba. Een jaar eerder dan in de Efteling kunnen de bezoekers genieten van de sprookjesomgeving uit het verre Oosten.

Aqualibi ziet in 1987 het levenslicht, en in 1988 is het de Radja River die het park versterkt. De jaren erna worden voornamelijk bestaande attracties uitgebreid en de uitstraling van het park verfraaid.

In 1992 opent de Colorado, de achtbaan in mijnsferen, die tegenwoordig Calamity Mine heet. In 1995 opent de Flash Back, een toen nog fraai aangeklede logflume, waarin de boten ook achteruit gaan. De freefalltoren Dalton Terror en de inverted achtbaan Vampire volgen.

Het 25-jarig jubileum lijkt ook meteen het laatste jaar van de kangoeroe. In 2001 opent het park als Six Flags Belgium. De Amerikaanse eigenaren investeren in een aantal nieuwe attracties: de houten achtbaan Loup-Garou (Weerwolf), het madhouse Palais du Genie, de boomerang-achtbaan Cobra, en een aantal kleinere attracties moeten het park een nieuw karakter geven. Later zal met Challenge of Tutanchamon nog een fraaie indoor-schietattractie aan het park worden toegevoegd.

Maar het tijdperk Six Flags Belgium is geen lang leven beschoren. Het Six Flags concern verkoopt de Europese tak aan een investeringsgroep in 2004. Waar in Aqualibi de kangoeroe al in 2004 opnieuw zijn kop heeft laten zien is hij in 2005 weer het logo van het park, dat nu Walibi Belgium heet. Het park heeft nu meer dan het ooit had een strip-karakter met Suske en Wiske, Bollie en Billie en Lucky Luke en de Daltons als blikvangers. Walibi zelf heeft er een gezin en berg vriendjes bijgekregen.
Achtbanen:
Andere Attracties:
Challenge of Tutankhamon
Shows:


Evenementen:
Constructie:
Overige:


Voor meer informatie over de attracties, evenementen en shows van Walibi Belgium kun je terecht op de details-pagina.

Natuurlijk komt Walibi Belgium ook wel eens in het nieuws.