Wereldwijde bouwputten!

Den Nederlander

Den Nederlander is van nature een nieuwsgierig maar sociaal dier. Het dier beweegt zich voornamelijk voor op twee benen en gebruikt hierbij een zwaaiende beweging met de armen om in evenwicht te blijven. Ook staat den Nederlander bekend om zijn gedrag in gezelschap en bovendien om de aparte eetstijl. Maar de nieuwsgierigheid blijft toch wel het voornaamste kenmerk.

Om deze honger naar nieuws te stillen heeft Whoosh een nieuwe bouwspecial gemaakt!

Er is veel tijd gestoken in het schrijven en samenstellen van deze special, wij horen dan ook graag van jullie wat je precies vindt van deze special. Mocht je jouw mening willen delen, dan kan dat via ons contact-formulier.

Black Mamba – Phantasialand

B&M boert goed op het moment, de afgelopen maand bleek dat Black Mamba lang niet het enige project was voor de Zwitserse bouwers. Het is daarentegen wel een project wat zeer snel vordert. Afgelopen week is men weer begonnen met het bouwen van de baan. In oktober heeft deze bouw bijna volledig stilgelegen vanwege constructie aan de thematisatie en bebouwing om de achtbaan heen.

En nu de bouw weer is begonnen gaat het hard. Grote delen van de baan worden iedere dag opnieuw opgeleverd. De eerste kurkentrekker ligt nu op zijn plaats en de bocht die na dit element volgt is fenomenaal. Phantasialand had al gewaarschuwd dat de baan heel erg intens ging worden, en nu blijkt al dat ze niet overdreven hebben. De hoek van de baandelen is zo scherp dat dit wel hoge g-krachten moet gaan opleveren, het kan niet anders!

Project Stealth – Thrope Park

Op 60 meter hoogte is een maand geleden het laatste onderdeel van deze baan geplaatst. De donkere kleur die de baan op grondniveau heeft vervaagd langzaam wanneer men de hoogte in gaat. De top van de baan is spierwit en steekt lekker af tegen alle regenwolken die Engeland rijk is. Het testen kon beginnen.

Ondertussen is dit gebeurd, een verkort treintje heeft het circuit afgelegd om te kijken of er nog obstakels in de weg zaten. Nu is dit bij een rocketcoaster niet zo belangrijk, het is veel belangrijker om te testen of de overgangen tussen de baandelen goed zijn. Dit is nu ook het geval en het is nu tijd om de aankleding van de baan af te maken. Het echte testen zal in de loop van 2006 beginnen.

Unknown Project – Flamingoland

Het is druk in Engeland. Volgens de geruchten is Blackpool Pleasurebeach ook ruimte aan het maken voor een nieuwe achtbaan. De bouw in Thorpe Park is net afgerond en in Flamingoland zijn ze net begonnen. Nadat het park vorig jaar een Vekoma Boosterbike heeft geplaats is er nu gekozen voor de bouw van een Vekoma SLC. Voor deze nieuwe achtbaan moest de Bullet het veld ruimen.

Volgens Flamingoland zal het gaan om een custom design. Dit wil zeggen dat de baan zal zijn ontworpen op het gebied waarin hij geplaatst wordt. De achtbaan moet volgend seizoen met de opening van het park klaar zijn, dan zal ook blijken hoe de layout precies in elkaar zit.

Speedmonster – Tusenfryd

Ook in Tusenfryd zit men niet stil. Wie dus nu ook nog zegt dat er in Europa niets gebeurd op achtbaan gebied mag deze woorden direct weer inslikken. In Zweden wordt er gebouwd aan een Rocketcoaster van Intamin alleen dit keer zal het niet gaan om een saaie layout zoals bij de rocketcoaster van Thorpe Park. Tusenfryd zet een volwaardige achtbaan neer.

Speedmonster zal ongeveer 40 meter hoog worden en een snelheid bereiken van 90 kilometer per uur. Met deze snelheid worden vier inversies getrotseerd waaronder twee kurkentrekkers. Het unieke aan Speedmonster zit hem in de afwisselende layout en de roltrap die door de looping heen zal gaan lopen. Deze baan zal begin volgend seizoen openen voor het publiek.

De vliegende Hollander – Efteling

Misschien geen echte achtbaan, maar wel een heel gaaf project. De vliegende Hollander. Na jaren van geruchten is de bouw van dit project eindelijk begonnen. De baan die wordt neergezet is gebouwd door Kumbak en dit is daarmee gelijk hun eerste grote project.

De vliegende hollander gaat over een scheepvaarder die handelswaren verruild tegen specerijen uit het verre oosten. Het logboek verhaalt van positieve invloeden. De vaart gaat perfect en de schipper is tevreden over de resultaten, maar of het allemaal zo voorspoedig zal blijven gaan is afwachten. In 2006 kan men het verhaal beleven in de Efteling.

Logboeck, het gaet my voor de wind! Heeden kan Ik myzelve reeckenen tot de meest in aenzien staende Schippers van Den Compagnie! Myn schip, Den Hollander, blyckt een betrouwbaeren compaen waermeede Ik ende myn seeluy de kraghten der natuur eenvoudigh bedwinghen kunnen! Voor ons bleeck gheen see te hoogh! Wy syn vertrocken uit het lieve Vaderland ende zetten koers naer Batavia, alwaer den Gouverneur Generael my sal opwachten ende onderscheyden met eenen gouden penning voor myn verdiensten voor Den Compagnie. Daarna vaeren wy door over de Chineese See naer Japan, voor het opstellen van een handelsbetrekkingh! Ik verheugh my nu reeds op de aenschaf van eenen kimono. Dit kleedinghstuk sal in Holland veel opzien baeren!

Expedition Everest – Animal Kingdom

Les 1 voor de Imagineer:
How many Imagineers does it take to change a light bulb?
-Does it have to be a light bulb?

Het onmogelijke mogelijk maken, dat is de taak van een Disney Imagineer. Deze taak hebben ze opnieuw weten te volbrengen bij de bouw van Expedition Everest! Een achtbaan in een kunstmatig gebouwde berg is niets nieuws, met banen als de Matterhorn Blitz en Big Thunder Mountain is dit al eerder gedaan. Maar wat maakt Expedition Everest dan zo speciaal? Het is de schaal van het project, de berg is ruim 60 meter en dit maakt het direct de hoogste attractie van Disney.

Een ander leuk weetje is dat Disney zogenaamde Mountaineers in dienst heeft. Deze mensen hebben als dagtaak het uitdenken, bouwen en onderhouden van kunstmatige bergen. Een Mountaineer moet een berg er natuurgetrouw uit laten zien, en dat is ze bij Expedition Everest wel gelukt!

B&M projecten USA – Verschillende parken

B&M lijkt terug te komen op hun exclusiviteitskenmerk. Tot voor kort verkocht de Zwitserse bouwer maximaal 5 achtbanen per jaar om de klant voldoende aandacht en service te kunnen geven. Het aantal van 5 is dit jaar allang gehaald, en volgens sommige verhalen staan er nog een aantal B&M achtbanen op de planning. In amerika is men aan het bouwen aan een flying coaster, een inverted coaster en twee mega coasters.

Sixflags pakt groot uit dit jaar. Op het moment zijn er al een aantal achtbanen bekend gemaakt en is de bouw van vier projecten al gestart. Zowel aan de oost- als aan de westkust van dit continent worden de achtbanen uit de grond gestampt. In SixFlags Magic Mountain is men begonnen met de bouw van een Flying Coaster. Hoe de baan er uiteindelijk uit zal gaan zien is nog niet bekend, de vermoedelijke naam is Tatsu.

In SixFlags Over Georgia staat een deel van de lifthelling van hun nieuwe achtbaan al. Goliath is de naam van de nieuwe megacoaster die aan het park wordt toegevoegd. Met zijn hoogte van 60 meter is het inderdaad geen kleine achtbaan, ook de lengte van ruim 1300 meter is boven modaal te noemen. De baan zal verschillende andere achtbanen in het park gaan kruisen. Dit is overigens niet de enige Goliath die SixFlags dit jaar neerzet, ook in SixFlags La Ronde komt er een megacoaster bij!

De laatste B&M wordt overeind gezet in Worlds of Fun. Dit park van de Cedar Fair Group krijgt dit jaar een inverted coaster met 4 inversies. Hierbij gaat het onder andere om een looping en een immelman. De snelheid van deze baan zal rond de 90 kilometer per uur liggen.

El Toro – Sixflags Great Adventure

Vorig jaar werd Kingda Ka toegevoegd aan het park. De hoogte achtbaan ter wereld staat nu in Jackson, met zijn 138 meter is het zondermeer de koning onder de achtbanen. Dit jaar komt er opnieuw een recordbrekende achtbaan naar het park. De constructie is intussen van start gegaan voor El Toro.

El Toro wordt een houten achtbaan en deze baan krijgt de steilste val in een houten achtbaan. Op dit moment heeft Colossos in Heidepark dit record nog in handen. De baan zal 55 meter hoog worden en een lengte krijgen van ongeveer 1350 meter. Wanneer de baan klaar is heeft men nog niet bekend gemaakt.

Superman, the Escape – Warner Bros MovieWorld Australia

De baan staat en de eerste testrondes zijn al gemaakt, we hebben het hier over Superman, the Escape in Warner Bros MovieWorld Australia. Op het moment is men nog druk bezig met het aankleden van de baan voordat de echte tests gaan beginnen.

Eigenlijk is er verder niet heel veel te vertellen over dit project, het nieuws uit Australie komt niet meer deze richting uit. Toch wilde ik jullie deze foto’s niet onthouden. Ik denk dat het een mooie afsluiter is van de bouwspecial. In samenwerking met Coasterplace hebben we de huidige status van vele bouwprojecten op de hele wereld weer op een rijtje weten te zetten!

Met dank aan CoasterPlace voor het gebruik van de foto’s.

Comments are closed.