"Technische storing … "

De laatste anderhalve week is er vrij weinig gebeurd op de Whoosh-site. Niet omdat we even geen zin meer hadden, en ook niet helemaal omdat we het druk hebben met andere zaken. Maar meer vanwege een heel vervelend technisch probleem.

Om de Whoosh-site snel en stabiel te houden is er destijds gekozen voor een systeem met meerdere servers. Zo draait WhooshMagazine.com momenteel op twee servers, en een deel van de bestanden en foto’s staat op een derde server. Dit was niet alleen nodig om de snelheid en uptime te kunnen garanderen, maar ook om hackers en andere kwaadwillenden op afstand te houden. Want helaas is Whoosh in het verleden meermaals slachtoffer geweest van dergelijke personen. Steeds zonder al te veel succes, mede dankzij de inzet van onze systeembeheerders.

Helaas staan diezelfde systeembeheerders nu tegenover een moeilijk probleem. Eén van onze Amerikaanse servers is momenteel moeilijk bereikbaar en heeft een erg lange reactietijd. Hierdoor kan het laden van pagina’s in sommige delen van Nederland (afhankelijk van de provider en snelheid van de eigen verbinding) tot wel twee minuten duren. Wij hebben intern besloten geen updates meer uit te voeren tot de oorzaak van dit probleem achterhaald kon worden.

We zijn nu twee weken verder en de oorzaak is nog steeds niet achterhaald. De server in kwestie heeft nog steeds een lange reactietijd en is niet meer als stabiel te omschrijven. Vandaar dat het nog een week kan duren voor de volgende grote update op WhooshMagazine.com zal verschijnen.

Maar wees gerust, op het moment zijn we druk bezig met het zoeken naar een oplossing voor dit probleem. We zijn verschillende opties aan het overwegen, en hopen WhooshMagazine.com voor het eind van volgende week sneller als ooit tevoren terug te hebben… met enkele leuke nieuwe updates!

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om nieuwe HTML Artikelen of andere updates online te zetten. Wel houden we jullie zoals altijd op de hoogte van de verschillende bouwwerkzaamheden in de wereld en alle recente gebeurtenissen in de wereld van de pretparken. Hou ons nieuwsarchief dus in de gaten!

Mocht je willen reageren op dit bericht dan kan dat via ons contact-formulier.

Comments are closed.