Space Mountain weer soepel!

Het onderhoud wat in die maanden was gepleegd bleek geen baanonderhoud te zijn. Disney benadrukte dat het onderhoud aan de techniek in de loop van dit seizoen zou gebeuren. Al snel kwamen de geruchten op gang dat er nieuwe treinen op de baan waren geplaats vlak na de opening, maar dit bleek onjuist te zijn.

Afgelopen week is gebleken dat er nieuwe treinen zijn aangeleverd voor Disney. Op het moment rijden er twee nieuwe en twee oude treinen op de Space Mountain, binnenkort zullen de andere twee treinen ook worden vervangen door nieuwe treinen. De komst van deze twee nieuwe treinen is een verademing voor de gasten. Door deze investering is de baan een stuk soepeler geworden.


Zeker in het tweede deel van de baan is goed te merken dat er nieuwe treinen zijn geplaatst. De klappen die een bezoeker kreeg in de kurkentrekken en de bochten daarna zijn volledig verdwenen. De trein schud nog wel een beetje maar de bezoeker wordt niet meer heen en weer gesmeten. Hierdoor is ook de muziek, die in de trein wordt afgespeeld, beter te horen.

Bij de Space Mountain is het mogelijk om met 4 treinen te rijden, Disney heeft 5 treinen voor deze baan. Continu staat er een trein bij Vekoma voor groot onderhoud. Wanneer deze trein terug komt naar Disney dan wordt er een nieuwe trein meegenomen. Door deze intensieve vorm van onderhoud blijft het materiaal in optimale conditie. Bij het onderhoud van de treinen wordt op dit moment vermoedelijk ook het onderstel (wielen, stalen chassis, lagers, koppelingen) vervangen waardoor de trein zijn soepelheid terug krijgt.

Wanneer de andere twee treinen worden voorzien van nieuwe onderstellen is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dit in de komende maanden gebeuren.

Comments are closed.