Flamingoland begint bouw SLC

Maar dat was nog niet alles. Toen de boosterbike halverwege dit seizoen geopend werd maakte het park gelijk bekend dat dit niet alles was. In 2006 zou er opnieuw een achtbaan worden toegevoegd aan het Engelse pretpark. Opnieuw had Vekoma de opdracht gekregen om een baan te maken voor dit park.

Niet veel later werd bekend dat het om een SLC zou gaan, een zogenaamde Suspended Looping Coaster. Het zou een custom ontwerp worden, dit wil zeggen dat hij specifiek voor die locatie ontworpen werd. Ook maakte het park bekend dat de Bullet, een Schwarzkopf shuttleloop plaats moest maken voor deze baan. Op 25 september draaide deze achtbaan zijn laatste rondes met publiek.

De bullet stond al langer bekend als “probleembaan”. Mede door zijn leeftijd had deze baan erg veel onderhoud nodig, ook was hij niet echt soepel meer. Dit, en nog een aantal andere redenen, deden het park besluiten om de baan af te breken.

bron; www.weeweeslap.com
bron; www.weeweeslap.com
Klik op de plaatjes voor een grotere versie

Afgelopen week zijn de eerste onderdelen voor deze achtbaan ter plekke verschenen. Naast de Corkscrew, de oudste achtbaan van het park ligt de nieuwste telg rustig te wachten op de dag dat de constructie begint. Op het moment worden de betonvoeten voor de baan gestort. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat de eerste baandelen op hun plaats worden gemonteerd.

bron; www.weeweeslap.com
bron; www.weeweeslap.com
Klik op de plaatjes voor een grotere versie

Begin volgend seizoen moet deze achtbaan af zijn. Met dank aan Weeweeslap voor de foto’s.

Comments are closed.