Whoosh Woensdag: de Booster

"In 1985 zou de kermiswereld voorgoed veranderen. Waarschijnlijk hadden de Duitse exploitant Dreher-Zarnitz en de in Bremen gevestigde firma Huss geen idee hoe groot de invloed van dit prototype zou zijn. Zelfs bijna 20 jaar later is de attractie die Huss het levenslicht heeft laten zien nog op bijna iedere middelgrote tot grote kermis te vinden, in binnen- en buitenland. Het gaat hier natuurlijk over de legendarische Breakdance."

"De Oostenrijke exploitant RĂ¼diger presenteerde op 8 augustus 1998 haar nieuwste aanwinst, een Huss Booster. De Booster is in feite niets anders dan een Breakdance met looping gondels. Net als de Shake. Maar toch is er een groot verschil tussen beide attracties. De gondels van de Shake kunnen namelijk van voor naar achter bewegen, en gaan zo over de kop. De gondels van de Booster, daarentegen, bewegen van links naar rechts, en gaan zo over de kop."

Is je interesse gewekt, lees het HTML Artikel!

Comments are closed.