Huss Booster in Geleen!

Nu is dit op zich niet zo speciaal, deze attractie heeft namelijk al vaker in Nederland gestaan, bijvoorbeeld in Enschede. Waarom dan toch een bericht op Whoosh?

Dit is waarschijnlijk de laatste keer dat deze attractie in Nederland te zien zal zijn. Op het moment zijn er nog twee reizende Boosters op de Europese kermissen. De Booster van Rudiger, die vooral in het zuiden en oosten van Duitsland reist en die van Wingender die vooral de westduitse kermissen afgaat. Afgelopen week is bekend gemaakt dan Wingender zijn Booster verkocht heeft en dat Geleen de laatste kermis zal zijn die hij met deze attractie zal doen.

Nadat hij in Geleen op de kermis heeft gestaan zal de attractie verscheept worden.

De kermis in Geleen, die ook wel World Town Fair wordt genoemd is dit jaar ook om een andere reden uniek te noemen. Het hoogste transportabele reuzenrad zal ook een plaatsje krijgen op deze kermis. Leon Snep, de eigenaar van dit 60 meter hoge reuzenrad, is al druk bezig met de bouw van dit kolos.

Het reuzenrad heet Roue de Paris; deze naam heeft hij gekregen omdat hij met de millenniumwisseling en nog lang daarna in Parijs was opgesteld. Uiteindelijk is hij half 2002 afgebroken omdat de eigenaar geen recht meer had op de standplaats op de kop van de Champs Elysees. Het rad heeft hierna een flinke tijd opgeslagen gestaan in Antwerpen waarna het door Leon Snep is gekocht. Geleen is de eerste en enige kermis die hij met dit reuzenrad doet. Daarna gaat hij naar Amsterdam toe om zijn plekje te vinden op het museumplein voor de komende jaren.

Comments are closed.