Druk Pinksterweekende

Vooral in Madurodam was het druk met anderhalf keer zoveel bezoekers als vorig jaar, maar ook andere parken trokken duizenden bezoekers. Attractiepark Slagharen besloot vanwege het goede weer langer open te blijven. De Efteling trok ruim 40.000 bezoekers.

Volgens een woordvoerster van Madurodam was het op tweede pinksterdag "struikelen over de buggy’s" van kleine kinderen die samen met hun ouders afkwamen op de tentoonstelling Nijntje. Ongeveer 16.000 mensen bezochten het Haagse park, vorig jaar waren dat er circa 10.000. "Vooral het weer was gunstig voor Madurodam", stelde de woordvoerster van het Haagse park. "Het was droog en net te koud voor het strand." In het park dat Nederland in miniatuur laat zien, is een hal ingericht waar kinderen kunnen spelen in de wereld van Nijntje.

Ook pretpark Toverland in Sevenum – dat niet aangesloten is bij de Club van Elf – mocht volgens een woordvoerster niet klagen over bezoekerscijfers. In totaal bezochten ongeveer 6.500 mensen het park. Het Limburgse atractiepark was recentelijk in het nieuws, omdat een bootje van de Back Stroke buiten de baan terecht kwam. Door dat ongeval op 8 mei raakten vijf mensen gewond. Inmiddels is de attractie door de Voedsel en Waren Autoriteit weer veilig verklaard.

In dierenpark Emmen werd in het pinksterweekeinde onder het toeziend oog van duizenden bezoekers een elandje geboren. Vorige week kwam in het dierenpark ook al een eland ter wereld.

Bron: nu.nl

Comments are closed.