Uit de oude doos: El Condor

El Condor opende in 1994 in het toenmalige Walibi Flevo (inmiddels Walibi World), en was het prototype van de Suspended Looping Coaster (SLC). Al snel werd deze baan een publieksliefhebber. Elf jaar later is de baan nog even populair als vroeger, en nog regelmatig vinden we urenlange wachtrijen voor de ingang van El Condor.

‘Onze’ Condor is een unieke achtbaan, geliefd maar ook gehaat door velen. Maar één ding is duidelijk; het is een erg fotogenieke baan. De groene supports, de witte track, de felgekleurde treinen en het vele groen rondom en tussen de baan maken het een kleurig en sfeervol geheel.

In 25 foto’s proberen we een indicatie te geven van hoe El Condor er in 2003 bij stond. De foto’s zijn genomen op verschillende dagen in de maanden mei tot en met juli. Inmiddels is het park veranderd. De Six Flags Holland stickers en vlaggen zijn verdwenen, en de treinen van El Condor zijn enigzins aangepast. Dit fotoverslag kan daarom voor de nodige nostalgie zorgen, dus wees gewaarschuwd!

Heb jij een attractie waar je graag foto’s van zou willen zien, of heb je een ander idee voor een update voor de volgende Whoosh Woensdag? Laat je stem dan horen! Wie weet luisteren we wel… immers, de klant is en blijft koning!

Comments are closed.