Space Mountain Mission 2 geopend!

De ceremonie startte met Jules Verne die de gasten aansprak en aanmoedigde om de volgende stap in de toekomst te zetten. Als ontwerper van de Space Mountain was hij ook weer betrokken mij Missie 2, het verkennen van het volledige universum. De maan was niet ver genoeg!

Mission Commander, Andre Lacroix had 3 experts op het gebied van ruimtevaart laten overkomen om de missie te voltooien. Drie astronauten van de ESA die allemaal in de space shuttle hadden gevlogen waren uitgenodigd om Space Mountain als eerste te proberen. Ook actie helden zoals Vin Diesel waren van de partij om het eerste ritje mee te maken in deze “nieuwe” attractie.

Na een korte blik op het kanon, de wachtrij en de velocirator (remmen) was het tijd om de nieuwe zilvere treinen te boarden. Na een kort tochtje door een verdonkerde tunnel word de trein onder in het kanon stilgezet. Hierna volgt de lancering die net iets heftiger is als in de oude missie. Veel kometen in de Space Mountain zelf zijn verwijderd, deze zijn vervangen door 2D kometen met speciale effecten erin. We zullen je niet teveel vertellen hierover, maar het effect is bijzonder spectaculair!

De Space Mountain is goed opgeknapt, door het toevoegen van nieuwe effecten is er een nieuwe dimensie toegevoegd aan de achtbaan. Mensen die hem voor het eerst doen krijgen het idee dat ze in een state-of-the-art attractie zitten. Mensen die de Space Mountain al eens gedaan hebben zullen verrast zijn vanwege alle nieuwe effecten. Ook de muziek die voor de achtbaan is gecomponeerd past zeer goed bij de rit!

Het feest werd afgesloten met een grote vuurwerk en lasershow. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. De muziek werd verzorgd door DJ Tiësto. Tot middernacht zijn er ritten gemaakt in de Space Mountain door de genodigden. Vanaf 9 april is het voor de “gewone” gasten ook mogelijk om een rit te maken op deze “nieuwe” achtbaan.

Comments are closed.