Eerste ‘achtbaanangst’ seminar succesvol

"Het is niet de bedoeling dat ze in het diepe gegooid worden", verklaard psycholoog Marc-Roman Trautmann van het duitse vliegangstencentrum. Samen met cardioloog Dr. Jürgen Kuschyk van de universiteitenkliniek in Mannheim en parkchef Wieland Kathe zal hij de deelnemers op zijn gemak stellen en zoveel mogelijk uit proberen te leggen waar de angst van snelheid en hoogte vandaan komt. Het programma is erop gemaakt dat de deelnemers zich goed kunnen voorbereiden op de komende achtbaan waar ze normaal gezien nooit ingestapt waren.

"Voor de deelnemers is het belangrijk om tegen zijn of haar angsten te vechten. Het feit dat de mens zichzelf bang maakt voor hoogte en snelheid is absoluut normaal", aldus Marc-Roman. Cardioloog Jürgen Kuschyk heeft al meerdere proeven uitgevoerd, waarbij door middel van een mobiele electrocardiogram het effect van een achtbaanrit op het hart gemeten wordt.

Uiteindelijk hebben alle deelnemers een rondje Expedition GeForce gedaan, en ze vonden het allemaal fantastisch. Wegens het succes van deze seminar zullen er nog een tweetal meer georganiseerd worden: op 4 juni 2005 en op 17 september 2005 kan men zich nog inschrijven als ‘achtbaanfoob’. Men kan zich inschrijven via info@holidaypark.de of via telefoon: 06324 / 599 331 8. De prijs voor deelname bedraagt 49,00 euro en is inclusief documentatie, toegang tot het park, lunch en drankjes.

Comments are closed.