Port Aventura gaat uitbreiden

Universal Port Aventura draait goed, men is zeer tevreden over de continu steigende bezoekersaantallen. De totale bezoekers-aantallen van Port Aventura voor het jaar 2004 zullen ongeveer uitkomen op 3,5 miljoen, dat is 2% meer als vorig jaar. De hotels draaien net zo goed en zitten bijna het hele jaar door volgeboekt. Ook het waterpark Costa Caribe draait goed, dit park is nog verantwoordelijk voor 700.000 bezoekers per jaar. Door deze steigende bezoekersaantallen steigt ook de winst van het park. Bovendien heeft de grootste investeerder (La Caixa, de grootste bank van Spanje) toegezegd extra geld te willen stoppen in het park.

Dit zullen we de komende jaren gaan merken, blijk uit de toekomstplannen van het resort tot en met het jaar 2007, die gisteren werden bekendgemaakt.

2005
In 2005 zal men een nieuwe freefall toren bouwen in het park. Deze krijgt de naam Hurakan Condor mee en zal 100 meter hoog worden. Hiervan is een gedeelte van 86 meter vrije val, het onderste deel zijn remmen. De gondel zal een snelheid behalen van ongeveer 115 km/u. In de onderste 14 meter zit ook een voorshow verwerkt. De Hurakan Condor zal gethematiseerd worden naar een offertraditie die bekend was bij de Maja’s. Deze offerden namelijk mensen aan de grootste roofvogel die de wereld ooit gekend heeft, de condor. Dit was volgens de Maja’s een god. Ook bovenin de toren zal een indoor gedeelte worden gemaakt met hierin nog een stuk show met vele special effects. Nadat deze tweede “voorshow” is gespeeld zal de gondel naar beneden vallen.

In 2005 zullen ook een aantal nieuwe shows in het park worden opgevoerd. Nu worden er in het hoogseizoen van Port Aventura per dag meer dan 100 shows opgevoerd. Hiervan zullen er een aantal vervangen gaan worden door nieuwe shows. Ook zullen een aantal winkeltjes worden vervangen en wordt er gebouwd aan een nieuw restaurant in het park. Deze zal in de buurt komen te liggen van de nieuwe attractie, Hurakan Condor.

2006 / 2007
In 2006 of 2007 zal er een nieuwe achtbaan worden gebouwd in Port Aventura. Men wilde zich niet uitlaten over de baan zelf of de locatie die gepland was voor deze attractie. Wel wilde men vertellen dat het ontwerp en het type baan zouden zorgen voor een wereldprimeur. Wanneer de bouw zal starten is nog niet bekend gemaakt, dit is namelijk afhankelijk van de bezoekersaantallen van komend seizoen (2005).

Ook zal Costa Caribe, het zwempark van Port Aventura, in 2006 of 2007 worden aangepakt. De capaciteit van het park ligt nu zo rond de 4.000 bezoekers per dag en dat is veel te weinig. Door de uitbreidingen die gaan volgen hoopt men deze op te kunnen krikken naar ongeveer 10.000 man. Wat er precies bij komt is niet verteld, er is alleen een toezegging gedaan dat er uitbreidingen gaan komen.

Universal Port Aventura hoopt de steigende lijn van de afgelopen jaren vast te kunnen houden.

Comments are closed.