Disney – Is het Fastpass systeem gejat?

Vijf jaar geleden werd het Fastpass systeem in een aantal Disney parken geïntroduceerd en het was een zeer groot succes. De bezoekers kunnen bij bepaade attracties een kaartje halen met een “terugkom-tijd”. Wanneer ze op die bepaalde tijd terug komen bij attracties mogen ze via een speciale rij naar binnen.

Robery Keyes zegt dat hij het systeem 10 jaar voordat Disney ermee kwam heeft uitgevonden. In de MGM Studios zag hij een man instorten vanwege hitte uitputting toen hij in een wachtrij stond. Opeens ging er een lichtje bij hem branden, het idee voor de Fastpass was geboren. Hij stuurde zijn idee aan Disney, deze wezen het echter af omdat het alleen maar meer irritatie zou veroorzaken. Later zag hij een TV show op Travel Channel waarin zijn systeem werd aangeprezen.

Keyes is uiteindelijk de patenten databases erop na gaan zoeken en zag dat Disney zelf het systeem heeft gepattenteerd. Dit alles op hun naam, zonder enige verwijzing naar Keyes. Zodoende dat hij de zaak heeft aangespannen.

Een aantal jaren terug werd Disney ook al aangeklaagd door een aantal zakenmensen die claimde dat Disney hun Wide World of Sports Resort idee had gestolen. Toendertijd werden deze mensen in het gelijk gesteld en kregen ze een schadevergoeding van 240 miljoen dollar toegewezen door de jury.

Op het moment is er nog geen officiële reactie van Disney geweest op deze aanklacht.

Comments are closed.