Bush Gardens Tampa Bay presenteert: SheiKra!

Al langer waren er geruchten dat Bush Gardens Tampa Bay (USA) een hoge achtbaan wilde bouwen. Na de komst van Kumba en Montu was er animo voor een nieuwe thrill. Maar na een tijdje doofden deze geruchten weg. Tot ongeveer een maand terug, toen de eerste onderdelen voor SheiKra arriveerden aan de Amerikaanse Westkust.

SheiKra wordt de derde B&M Dive Machine die zal worden gebouwd. Hij zal in vele opzichten uniek zijn, zo zijn de twee kleinere broertjes (Oblivion & G5) bijna 3 keer zo kort als deze baan. De 951 meter lengte van SheiKra staat in schril contrast met de 381 meter van de andere twee. De topsnelheid zal wel ongeveer gelijk blijven, namelijk 112 km/u.

Maar de lengte is niet de enige troef van SheiKra. Het zal tevens de eerste achtbaan van dit soort zijn met een inversie. SheiKra krijgt een diveloop, zoals op de concept-tekeningen duidelijk te zien is. Ook zal er een splash in de baan zitten.

De rit zal worden afgelegd in treintjes van 3 rijen lang en 8 zitplaatsen breed. Het zal ongeveer 3 minuten duren voor het hele traject is afgelegd. Tijdens de rit zal de bezoeker maximaal 4 G te verduren krijgen, 2 keer een “dive” (90 graden val) nemen en ook een aantal vrij heftige bochten trotseren.

SheiKra is vernoemd naar een roofvogel die op de savannen leeft. De achtbaan komt in het nieuwe themagebied “Stanleyville” te staan waar ook een aantal nieuwe winkeltjes en restaurants zullen worden geopend. Wanneer dit alles klaar is, is nog niet bekend.

Comments are closed.