Constructie “Silver Bullet” compleet

De lay-out van Silver Bullet is simpelweg uniek. Veel banen van het Zwitserse bedrijf B&M beginnen met grote elementen en eindigen daarna in een aantal kurkentrekkers (ook wel flat-spins genoemd). Bij deze achtbaan is het anders, hij begint ook wel met een looping, maar slechts een kleintje. Zeker in vergelijking met de lifthelling van maar liefst 44,5 meter hoog. Dit heeft vooral te maken met de locatie van dit nieuwe monster.

Silver Bullet is gesitueerd boven een meertje, samen met de al bestaande baan Jaguar. Doordat Jaguar van al een deel van de ruimte boven het meertje in beslag nam bleef er maar weinig plaats over voor Silver Bullet. Creativiteit was dus een noodzaak om toch grote achtbaan op deze locatie te krijgen. Zo ligt de looping niet op het laagste punt maar maak je na de looping nog een extra duikvlucht naar beneden om de topsnelheid van bijna 90 km/u te bereiken.

Wanneer de trein uiteindelijk weer tot stilstand komt zijn er 6 inversies genomen en is er bijna 1 kilometer baan afgelegd. Dit alles in nog niet eens 2,5 minuut. De baan is uitgevoerd in de kleuren rood en geel en heeft gedeeltelijk rode en gedeeltelijk zilvere supports. Hele project heeft Knott’s Berryfarm ongeveer $16 miljoen gekost (ongeveer 13 miljoen euro).

De opening van de baan staat gepland op kerstavond (24-12-2004).

Comments are closed.