Blackpool Pleasure Beach vraagt vergunning aan

Blackpool Pleasure Beach heeft afgelopen week een aanvraag ingediend om de hoogte-vergunning op te rekken naar 450 feet (137 meter). Dit is om hun plannen (waarschijnlijk het bouwen van een terra-coaster) mogelijk te maken. Of het verzoek word ingewilligd is echter nog maar de vraag.

Het nabij gelegen vliegveld zou last kunnen krijgen van het 450 feet hoge bouwwerk wat men wil neerzetten. De opsteigende en landende vliegtuigen hebben dan minder ruimte om te manouvreren.

Een regionale krant wist te melden dat Blackpool Pleasure Beach een gelanceerde achtbaan wilde bouwen die onder de prommenade door richting zee zou worden afgeschoten. Blackpool zelf wil er weinig over kwijt, al is het in het park al wel te zien dat er bepaalde voorbereidingen zijn getroffen voor deze attractie aan zowel de zuidelijke als de noordelijke pier. “Er zijn verschillende plannen die bij ons op de tekentafel liggen. Wanneer er een plan word uitgevoerd zullen we daarvanzelf mee naar buiten komen,” aldus Blackpool Pleasure Beach zelf.

Het vliegveld is geinformeerd over de vergunning aanvraag van Blackpool Pleasure Beach door de gemeente. “Normaal word er goed overleg gepleegd door Blackpool Pleasure Beach met ons voor men begint met de bouw van een nieuwe attractie,” aldus de persvoorlichter van het vliegveld. Het doorgaan van de nieuwe vergunning hangt nu alleen nog af van het vliegveld, de omwonenden hebben geen bezwaar aangetekend tegen de vergunning.

Comments are closed.