Thorpe Park: Sky Swatter in 2005.

S&S-Arrow Dynamics, zoals het bedrijf tegenwoordig heeft, heeft aan aantal nieuwe rides ontwikkeld waarbij de eerste gedachte bij het zien van het apparaat is: ziek. De Sky Swatter, een soort ronddraaiende dubbele vliegenmepper is hierop geen uitzondering.
De attractie bestaat uit een arm met aan weerszijde een plateau, dat plaats biedt aan 24 mensen. Deze arm wordt dan in zijn geheel opgetild en draait dan rond, als een soort Booster, hoewel met een veel geringere snelheid. De hoogte: ca 35 meter.
De Sky Swatter draait je twee keer in beide richtingen, en zakt vervolgens weer naar de grond. Opvallend is ook het gebruikte beugelsysteem, een nieuw type heupbeugel, dus hangen op de schouderbeugel is er dit keer niet bij.
Hoewel deze attractie als familieattractie wordt gepresenteert zal het vooral de thrill-zoeker zijn die de drempelvrees zal overwinnen, en een ritje gaat uitproberen. Of dit terecht is: volgend jaar waarschijnlijk zelf te ervaren in Thorpe Park.

Er zijn eveneens sterke aanwijzingen dat ook een S&S ride wordt toegevoegd die nog het meest weg heeft van een enorme schommel.

Comments are closed.