StarParks Europe is geboren

Waver, Belgie – 20 augustus 2004 – De Six Flags Europese Divisie, die onlangs aangekocht werd door de private equity firm Palamon Capital Partners, opereert vanaf vandaag officieel onder de naam StarParks. De zeven parken van de groep zijn: Six Flags Holland in Nederland, Six Flags Belgium en Bellewaerde Park in Belgie, Walibi Lorraine, Walibi Rhone-Alpes en Walibi Aquitaine in Frankrijk en Warner Bros. Movie World in Duitsland.

Met zeven parken in vier Europese landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en Belgie) en 5,5 miljoen bezoekers in 2003 bevestigt de groep StarParks opnieuw haar sleutelpositie als de derde grootste themaparkengroep in Europa, na Euro Disney N.V. en de in het VK gevestigde Tussauds Group. De groep telt 437 permanente werknemers en elk jaar zowat 3850 seizoenskrachten. Elk park is geografisch strategisch gevestigd en vormt de trekpleister van de streek binnen een straal van 80 km.
95 % van de parkbezoekers wonen binnen 2 uren rijafstand.

StarParks wil ook in deze nieuwe vorm erkend worden als een professioneel kwaliteitslabel in de regionale pretparkensector.
“Meer dan ooit omschrijven we onze missie als: het creeren van fun en gezamenlijke emoties voor onze gasten. Met het oog op onze toekomstige uitdagingen die ons wachten, kan onze visie niet duidelijker zijn vandaag: we willen het meest dynamische en het meest betrouwbare pretparkenbedrijf van Europa zijn en blijven, door onze aandacht te richten op de belevingswereld van onze gasten, door plezier voor de hele familie te creeren, en door hun een onvergetelijke daguitstap te laten beleven” zo verklaarde Bill Muirhead, Chief Executive Officer van StarParks.

StarParks is zijn “merknaamvernieuwings” proces gestart met als grootste doelgroep: de hedendaagse, trendy familie.
“De merknaamvernieuwing van onze drie grootste parken is een ware uitdaging. Zo mogen we onze eigenheid niet verloochenen op lange termijn niet uit het oog verliezen, terwijl we tegelijkertijd met de verwachtingen van onze klanten en met de markttrend rekening moeten houden.” aldus Carla Christiaens, StarParks Vice President Marketing & Sales.
” We besteden veel tijd en moeite aan markt- en consumentenonderzoek om de nieuwe verwachtingen van de consument nog beter te kunnen beantwoorden. De verschillende onderzoeken lopen nog en de resultaten zijn voorzien voor september. 2005 belooft boeiend en uitdagend te worden,” voegt Mevr. Christiaens hieraan toe.

In de merknaamvernieuwing wordt meer dan 5 miljoen Euro geinvesteerd, maar daarnaast wordt ook extra geld gepompt in operaties, attracties en diensten in elk van de herdoopte parken, met als hoofddoel: de klantentevredenheid nog te vergroten. “Ons doel voor 2005 en de jaren, is streven naar een vijfsterren kwaliteit. Voor nieuwe personages, investeringen van kapitaal of parkamusement zullen we alle beslissingen nemen volgens onze lange termijn strategie en onze bedrijfswaarden. Plezier, veiligheid, emoties, familie en belevenissen maken hiervan absoluut deel uit”, voegde Carla Christiaens, Vice President marketing Europa van StarParks hieraan toe.

De aankoop door Palamon Capital Partners heeft geen invloed op de tewerkstelling gehad. Aan het hoofd van de StarParks organisatie staat Chief Executive Officer Bill Muirhead, vroeger Executive Vice President van Six Flags Europa. De andere belangrijke Executives zijn Carla Christiaens (StarParks Vice President Marketing & Sales), die meer dan 20 jaar ervaring in de sector heeft, en Denis Hermesse, StarParks Vice President Finance, voormalig Walibi Financieel Directeur. Om een brug te maken tussen StarParks en de nieuwe eigenaar is Michael Jolly, voormalige chairman en CEO van de Tussauds Group, als non-executive Chairman tot het kader toegetreden.
“Mike Jolly vormt een echte toegevoegde waarde in de nieuwe structuur. De vakkennis die hij in zijn vorige functie als Chairman van de Tussauds Group heeft verworven, zal samen met zijn ervaring in de sector, een uitstekende aanvulling voor het management team betekenen,” zo verklaarde Bill Muirhead.

In het kader van al deze veranderingen heeft de Six Flags Europese Divisie een nieuwe domeinnaam gekregen: www.starparks.com. De webstek zal geleidelijk worden aangepast en uiteindelijk in 2005 een totaal nieuw design krijgen.

StarParks beheert zeven kwalitatief hoogstaande en heel bekende attractieparken in Europa, die elk in heel dichtbevolkte gebieden gevestigd zijn.
De zeven parken van de groep zijn: Six Flags Holland in Nederland, Six Flags Belgium en Bellewaerde Park in Belgie, Walibi Lorraine, Walibi Rhone-Alpes en Walibi Aquitaine in Frankrijk en Warner Bros. Movie World in Duitsland. De hoofdzetel van StarParks is gevestigd in Waver (Belgie).

Comments are closed.