Ooit Tongeren sluit definitief

Dat heeft de exploitant dinsdag na overleg met zijn raadsman Paul Engelen laten weten.

Het park kampte al sinds de opening midden juni met erg tegenvallende bezoekerscijfers. Bovendien was er openlijke ruzie ontstaan tussen de nv Dea Dia en de nv Plinius Vastgoed, met de stad Tongeren en Toerisme Vlaanderen als aandeelhouders.

Plinius Vastgoed nam het niet langer dat de exploitant weigerde om zijn financiële verplichtingen na te komen en liet bewarend beslag leggen op de inkomgelden van het park. Eerder was er ook al een strafklacht ingediend tegen onbekenden wegens vermeend misbruik van gemeenschapsgelden. Die klacht werd ingediend door Plinius Vastgoed nadat gebleken was dat er gelden verdwenen waren die bestemd waren voor de exploitatie van het park.

Volgens Engelen wordt de exploitatie van het park belemmerd door de beslagen op de inkomgelden en kampen alle partners met financiële moeilijkheden, behalve de aannemer Strabag die nog voor een miljoen euro aan facturen heeft openstaan.

"Taminiau kan geen uitgaven meer doen omwille van het beslag. De overige partners hebben totaal geen geduld of mededogen met de uitbater en hebben hem het mes op de keel gezet", zo luidt het.

Het met veel poeha aangekondigde themapark gaat vanaf woensdag officieel dicht. De werknemers van Ooit Tongeren worden dinsdagavond door de uitbater op de hoogte gebracht van het nieuws, zo laat Taminiau nog weten.

Raadsman Steven Van Geeteruyen van Plinius Vastgoed was dinsdagavond niet bereikbaar voor een reactie. Eerder had hij wel laten weten dat de nv maandag de dagvaarding voor de ontbinding van de exploitatievergunning had betekend en dat de zaak in de loop van volgende week door de rechtbank van koophandel in Tongeren zou worden behandeld. Met de aanvraag van het faillissement is die eis overbodig geworden.

Doorstart?!

De partners in Ooit Tongeren, met name de stad Tongeren, Toerisme Vlaanderen, aannemer Strabag én het managementteam van Ooit Tongeren, verzetten zich met klem tegen een sluiting van het themapark. Ze gaan aan de curator vragen om de continuïteit van het park via een doorstart te garanderen.

De private en publieke partners zullen ook onverwijld op zoek gaan naar een nieuwe exploitant, zo laat de Tongerse burgemeester Carmen Willems (Open Vld) weten.

Bron: Het Belang van Limburg, 28-08-2007.

Comments are closed.