Ongeluk waterbaan Plopsaland

Gisteren heeft zich in Plopsaland De Panne om 11:15 uur een ongeval op de attractie De Boomstammetjes voorgedaan. Een brandslang die in de vaargeul van de attractie was terechtgekomen, wentelde zich om de wieltjes van een bootje waardoor het op 5 meter hoogte vast kwam te zitten en dreigde te kantelen.

De inzittenden van het bootje, een familie uit Beveren-Waas, kroop naar het evacuatieplatform dat naast de geul ligt. De 42-jarige vader kwam daarbij ten val en brak zijn sleutelbeen. Hij kon gisterenmiddag het ziekenhuis alweer verlaten.

Op vraag van Plopsaland kwam het parket ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. Na reconstructie van de feiten was duidelijk dat er geen sabotage in het spel was, zoals eerst werd gesuggereerd, maar dat het ongeval te wijten was aan nalatigheid van een technicus. De technicus had de brandslang ‘s morgens gebruikt om het waterniveau op peil te brengen en was de slang nadien vergeten weg te nemen. Plopsa heeft ondertussen de nodige sancties jegens de betrokken werknemer getroffen.

De attractie werd om 20:00 uur ‘s avonds door het parket vrijgegeven en zal vandaag na controle van DNV weer openen.

Comments are closed.