Roetsjbaan ongeval

Moeder en dochter werden uit een roetsjbaan geslingerd. De parkverantwoordelijken lieten hen aan hun lot over.

Christophe is gek op uitstapjes naar Duitsland en Oostenrijk. Dit jaar kwamen hij en zijn gezin via een brochure en het internet terecht in Gondorf, vlakbij Bitburg, bekend van het Bitburger bier. "Het Eifelpark is een attractie- en dierenpark’", vertelt Christophe. "Ideaal voor onze kinderen die wel van wat actie houden, maar niet in alle attracties van Walibi of Bobbejaanland durven. De Super Rutschbahn is geen klassieke roetsjbaan. Je neemt plaats in een bakje en je bepaalt zelf de snelheid waarmee je naar beneden glijdt door een hendel naar je toe te trekken of voor je uit te duwen." Els: "De kinderen vonden het best leuk toen we het een eerste keer probeerden."

"In principe vertrekken de wagentjes een voor een. Je moet wachten tot het licht op groen springt vooraleer je mag vertrekken. Het was me al opgevallen dat de opzichter die bovenaan de attractie stond, het niet zo nauw nam met die veiligheidsmaatregelen en dat hij meer oog had voor de rokjes van de vrouwen", zegt Christophe. "Toen vertrok ik in een wagentje, samen met onze jongste dochter, Camille, van zes", vertelt Els. "Ik voelde een ander wagentje naderen en iemand riep Schneller! Schneller! Allicht werden we meteen daarna achteraan geraakt, waardoor ons wagentje uit de baan vloog."

Nog meer ongevallen
"Lauren en ik hadden een baan parallel aan die van hen genomen en we vertrokken gelijktijdig", vertelt Christophe. "Wij waren eerst beneden en Lauren riep dat we hadden gewonnen. Van Els en Camille was geen spoor te bekennen. Ik voelde dat er iets gebeurd was. Plots zag ik hen wenend en onder het bloed naar beneden komen." Els: "We lagen daar op die steile helling. Er was niemand om ons te helpen. Om beneden te geraken moesten we het bakje eigenhandig weer op de baan zetten en heel traag omlaag glijden. Afschuwelijk."

"Ik zag meteen dat Els en Camille ernstig gewond waren", zegt Christophe. "We renden naar de eerste hulppost, maar die bleek onbemand. Uiteindelijk daagde iemand op, maar die man bleek weinig kaas te hebben gegeten van EHBO. Els begon te hyperventileren en die man was totaal de kluts kwijt. Uiteindelijk kwam er een ambulance en in het plaatselijke ziekenhuis werden we wel goed opgevangen. Blijkbaar gebeuren er wel vaker ongevallen, want iemand van de ambulanciers zei dat het al de tweede keer is dat ze die dag moesten uitrukken voor een ongeval in het park. Iemand anders zei dat het park goed was voor de werkgelegenheid in het ziekenhuis."

"Ik had de indruk dat de directie van het park ons vierkant uitlachte. Excuses hebben we in elk geval niet gekregen. Het is straf dat langs de roetsjbaan geen camera’s staan om de boel in de gaten te houden. Het had allemaal nog veel slechter kunnen aflopen. We hebben bij de politie klacht ingediend en er is een pv opgemaakt. Wie zal straks die ziekenhuiskosten vergoeden?"

We belden naar het park voor een reactie, maar het algemene nummer van het park werd gisteren bemand door een antwoordapparaat.

Bron: Themepark

Comments are closed.