Speed Monster in Tusenfryd

2005 – RITA
Dit was de eerste rocketcoaster die in Europa geopend werd. Na Nemesis, Oblivion en Air had Alton Towers weer een Europese primeur te pakken met deze Intamin achtbaan. Een lancering tot 100 km/u waarna een aantal intense bochten volgde en 2 heuvels. De baan werd dit jaar onder veel applaus ontvangen door het Briste pretpark publiek.

2005 – Kanonen
Een kleine rocket, zo zou je hem kunnen noemen. Met zijn 75 km/u bereikt hij nu niet echt een topsnelheid, tegelijkertijd is de baan toch speciaal. Het is een rocketcoaster die net even iets meer heeft. Na de lancering volgt een tophat van 21 meter hoog. Na die tophat niet gelijk de remmen zoals bij Top Thrill Dragster of Kingda Ka, nee, eerst zal er nog een looping en een inline twist getrotseerd moeten worden. De baan is een groot succes voor Liseberg waar vorig jaar (2004) ook al een nieuwe houten achtbaan van Intamin in gebruik werd genomen.

2006 – Speed Monster
Volgend jaar zal de derde rocketcoaster van Intamin in Europa geopend worden. Tusenfryd heeft vorige week hun plannen bekend gemaakt voor volgend seizoen. Na de bouw van een Vekoma woodie, een Mack watercoaster en een Mondial rollover komt er dus nu een toevoeging van Intamin. De baan zal een topsnelheid krijgen van 90 km/u en een lengte van ongeveer 690 meter. De tophat van deze baan zal zeer apart worden van vorm en krijgt een hoogte van 40 meter. Hierna volgen nog 3 inversies, een immelman en twee kurkentrekkers. De lancering, met een kracht van 6000 PK, zal de trein binnen 2,2 seconde op de topsnelheid van 90 km/u krijgen.

Deze nieuwe aanwinst van Tusenfryd gaat gepaard met een investering van 8,2 miljoen euro.

Comments are closed.