Back-to-the-floor in Bellewaerde

Nu krijgen nu alle bedienden de kans om een dag aan de slag te gaan in het hart van het bedrijf: in het park zelf.

Tijdens de zomer van 2003 daalden de directeurs van een vijftal bedrijven gedurende een hele week terug af naar de "laagste verdieping" van hun onderneming, voor het programma "Op gelijke voet". Zo werd ook de algemeen directeur van Bellewaerde Park geconfronteerd met de dagelijkse gang van zaken in het park zelf. Een leerrijke confrontatie, die hij nuttig acht voor alle personeelsleden die als bediende werkzaam zijn in Bellewaerde Park.

"Het is belangrijk om voeling te hebben met de dagelijkse realiteit: van het park en zijn personeelsleden, maar zeker ook met de bezoekers. De meeste bedienden vervullen hun dagtaak in de burelen, en komen weinig in contact met de bezoekers, noch met hun collega seizoenskrachten. Daarom vind ik het een zeer goed initiatief om deze medewerkers ook eens aan het werk te zetten in het park zelf", aldus Filip De Witte.

Alle bedienden konden zich op vrijwillige basis opgeven voor de parkjob die hun voorkeur geniet. Van papierraper tot attractiebediener, van horeca medewerker tot dierenverzorger en van kassabediende tot parkeerwachter…: voor elke functie in het park is er op 14 juli uitzonderlijk een vacature voor de bedienden. Zij aan zij met de seizoenskrachten van het pretpark mogen ze een hele dag het beste van zichzelf geven om de bezoekers optimaal te (be)dienen. Alle personeelsleden die deelnemen aan deze "back-to-the-floor" vervullen hun job van A tot Z, net zoals de seizoenskrachten: van opening tot sluiting van het park!

Een twintigtal enthousiastelingen zullen tussen 9.00 en 10.00 de uniformen aantrekken en naar hun nieuwe werkplaats gaan. Het belooft alvast boeiend te worden als technisch directeur Stefaan Lemey marketing directeur Oliver Snyers uitdaagt voor het halen van de grootste omzet in de gamesbooths. Leuk ook om te zien hoe PR manager Anke Vanheirreweghe en personeelsdirecteur Tino Gabriel hun onhandigheid niet kunnen verdoezelen bij het aanleren van de bediening van een attractie. Parkverantwoordelijke Alain Nollet zal papiertjes rapen terwijl boekhoudster Sofie Vandenbilcke de dieren verzorgt.

Het pretpark op zijn kop… benieuwd of de klanten iets zullen merken??

Op vrijdag 15 juli wordt voor alle deelnemers een evaluatiesamenkomst georganiseerd om ieders feedback en belevenis aan bod te laten komen, en om suggesties en ideeën te bespreken om de klantentevredenheid en kwaliteit nog te verhogen.

Comments are closed.