Black Mamba komt in 2006

Het kon niet heel lang meer uitblijven, funderingen werden gestort, muren gebouwd en dakliggers op hun plek gelegd. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat de eerste baandelen van deze nieuwe achtbaan ter plaatse zullen komen. Black Mamba zal een inverted coaster worden van het Zwitserse B&M en tevens de vierde inverted coaster van deze fabrikant in Europa.

Inverted wil zeggen dat de karretjes onder de baan hangen, dit heeft voor het maken van een gethematiseerde achtbaan vele voordelen omdat je schrik-effecten ook van onder de baan kan laten komen. En dat er flink wat effecten en nog veel meer thematisering in deze achtbaan gaat komen dat staat wel vast. Coasters And More had het privilege om de eerste concept tekeningen te laten zien van dit nieuwe project!

Black Mamba zal de eerste achtbaan zijn in Phantasialand die over de kop gaat. De baan zal vijf inversies bevatten waaronder een looping en een zero-g-roll. Het einde van de baan zal ongekend intens zijn. Het gerucht gaat zelfs dat B&M het sterk afraadde om de laatste helix in de baan gebouwen omdat het te intens zou zijn voor de bezoekers. Mede door ditsoort berichten zijn de verwachtingen hoog gespannen rond deze baan.

Black Mamba zal gethematiseerd worden naar Centraal Afrika. Bezoekers die het themagebied inlopen moeten het gevoel krijgen dat ze in Centraal Afrika zijn, met bomen, Afrikaanse huisjes, watervallen en vele andere objecten. Via de poort die al is gebouwd is het mogelijk om naar de constructie te kijken. Op het moment is er nog weinig te zien op deze kale vlakte, maar dit zal spoedig veranderen.

In het begin van 2006 zal Black Mamba geopend worden!

Comments are closed.