Krijgt Phantasialand een B&M?

… in de laatste editie van de First Drop staat een bevestiging richting de European Coaster Club dat Phantasialand daadwerkelijk bezig is met het bouwen van een B&M inverted coaster. Het zal gaan op een custom design (uniek ontwerp). Dit zal de elfde B&M achtbaan worden voor Europa.

De baan voor Phantasialand zal vermoedelijk beginnen met een first drop die in een halve bocht ligt. Daarna volgt een looping, een zero-g-roll waarna een immelman wordt genomen. De baan zal uiteindelijk eindigen met een dubbele kurkentrekker en een helix van 5G positief. B&M zelf was van mening dat dit ontwerp weleens “te intens” kon zijn!

Om de baan helemaal af te maken rijdt de trein op een gegeven moment door een glazen tunnel heen, deze tunnel ligt onder een nog te bouwen restaurant door. Verder zullen er ook andere speciale effecten aan de baan worden toegevoegd. De opening van deze nieuwe baan staat gepland voor 2006.

Niets uit dit bericht is nog officieel bevestigd door Phantasialand.

Comments are closed.