Grootse kermis in Amsterdam

Als grote klapper staat er de grootste mobiele familieachtbaan van de wereld. De Alpina Bahn is de absolute publiekstrekker van deze kermis. Het transport beslaat 70 transportcombinaties en met een baanlengte van meer dan een kilometer en een hoogte van bijna 40m is deze attractie uniek in zijn soort. Daarbij opgeteld dat ook ‘s werelds grootste transportabele wildwaterbaan komt maakt dat FFB tot een uniek evenement.

Deze Wildwasser 3 van de familie Löwenthal staat zelfs in het Guinnes Record Book vermeld met zijn geweldig formaat. Deze baan wordt met een speciaal ontworpen goederentrein van 47 wagons vanuit Duitsland naar Amsterdam vervoerd. Er zijn 4 dagen voor de opbouw en om alles te vullen met 1100 m3 water. Een gegarandeerd familiespektakel, want een rit in deze wildwaterbaan duurt liefst 6 minuten!

De meest spectaculaire attracties komen naar FFB, zoals de 60 meter hoge Free Fall Tower en de Eclipse, welke garant staan voor spanning en een echte adrenalinekick. Natuurlijk mag op een attractiepark een reuzenrad niet ontbreken. Een van de twee hoogste mobiele reuzenraden van Europa, met een hoogte van 60 meter, zal u een uniek uitzicht over Amsterdam bieden. Er is niet alleen aan de jongeren gedacht op dit evenement, want ook de kinderen komen aan hun trekken in de vele kinderattracties welke op het terrein te vinden zijn.

Naast attracties zijn er veel restaurants en andere gezellige gelegenheden te vinden op FunFair Boulevard, waar u zich culinair kunt laten verwennen. Sfeervolle transportabele restaurants, waarvan enkele zelfs zijn uitgevoerd met twee etages! Chinese, Italiaanse en overige bistro’s bieden vele culinaire versnaperingen. Voor de papa’s is een bezoek aan de “Almhütte” of het “Schwarzwaldhaus” een absolute must. Kortom, iedereen komt aan zijn trekken!

FunFair Boulevard is een geweldig evenement voor het gehele gezin. Dat blijkt onder andere uit de publieksvriendelijke entreeprijzen. Voor slechts € 2,50 heeft u al toegang tot het park, maar dat is nog niet alles; voor deze € 2,50 ontvangt u aan de kassa’s een tegoedbon van € 2,50 die u kunt besteden in de attracties of bij de horeca. Alle attracties zijn ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd. Bezoekers betalen maximaal € 3,50 om, bijvoorbeeld, in de grootste mobiele achtbaan te gaan.

Buiten de gewone dagen om zijn er ook nog enkele speciale dagen met extra events. Zo is er o.a. een roze maandag, veel kindermatinee op de woensdagen en meerdere optredens. Vergeet ook zeker niet te gaan kijken naar de spectaculaire vuurwerkshows, iedere vrijdagavond om 22.00!

Comments are closed.