Mexican Night in Bellewaerde

Nocture

De Mexican Night is meteen de eerste Nocturne van het seizoen 2005. Jong en oud kunnen op 28 mei genieten van de vele gezellig verlichte attracties en de magische sfeer die het park ’s avonds uitstraalt!

Bellewaerde Park is op de Mexican Night open van 10.00 tot 22.00. Bij zonsondergang tuimelen in El Volador, zwaaien in de Flying Carrousel of roetsjen in de Boomerang is al een belevenis op zich! Bovendien zal het hele park ook bruisen van de zuiderse sfeer, animatie en muziek. De Plaza Mexicana wordt meer dan ooit dé “place to be”.

Mariachi’s

Vanaf 15u is er op het Mexicoplein authentieke Mexicaanse animatie en uitbundige live muziek met de groep “Chuchuca”.
Een lust voor het oog en het oor: 6 Mariachi’s uitgedost in de traditionele en kleurrijke klederdracht brengen er meteen de ambiance in met hun opzwepende deuntjes & warme, meerstemmige zang. Deze 6-koppige band verwierf faam met “Latino Classics”, waar ze niet minder dan Helmut Lotti muzikaal mochten begeleiden.

Naast deze enthousiaste muzikanten is er ook een prachtige Mariachi-steltenloper van de partij, die jong en oud animeert met zijn vrolijke en temperamentvolle act.

Los Voladores

Speciaal voor de Mexican Night heeft Bellewaerde Park de echte “Los Voladores” naar België gehaald! Centraal op het Mexicoplein vind je de nieuwe attractie El Volador. De naam van deze attractie is ontleed aan een eeuwenoude Mexicaanse traditie “La danza de los Voladores”, wat letterlijk staat voor “de dans van ‘de vliegende vogelmannen’ ”.

Bij deze danza klimmen vijf mannen op een 26 meter hoge paal. Eén man blijft boven, terwijl de vier anderen, die 13 maal omwonden zijn met een touw, zich naar beneden laten vallen en zo rond de paal draaien. Het viertal bereikt pas de grond na de 13e omwenteling uit hun touwen waarmee ze aan de paal zijn bevestigd. Deze dans is een vruchtbaarheidsritueel en werd oorspronkelijk één maal per jaar uitgevoerd door de mannen van het dorp Papantla in Mexico. Vier mannen x 13 omwentelingen, maakt het getal 52, wat symbool staat voor 52 weken: een vruchtbaar jaar.

Op zaterdag 28 mei zijn “Los Voladores” te gast in Bellewaerde Park met hun niet te missen opvoering van de spectaculaire “Danza de los Vladores”. Ook andere traditionele Mexicaanse dansen komen ruim aan bod! Tot driemaal toe zullen ze hun kunsten vertonen centraal op het Mexicoplein: om 14.30, om 17.00 om 19.30.

Kortom: sfeer en gezelligheid troef in Bellewaerde Park: het belooft een feestelijke zaterdag te worden! Iedereen is welkom op de Mexican Night op 28 mei van 10.00 tot 22.00. Bezoekers die het Mexicaanse sfeertje pas na 17.00 komen opsnuiven betalen slechts 12.50 euro (halve prijs)

Comments are closed.