Efteling verkoos ‘Mooiste Lelijke Eendje’

Want op zaterdag 23 april verzamelden zich maarliefst 344 lelijke eenden (Deux Chevaux) in de Efteling voor de verkiezing van het mooiste lelijke eendje, in het kader van het Hans Christian Andersen Jaar.
Al om 07.00 uur stonden de eerste eendjes voor de poort van het Kaatsheuvelse park, waar in alle vroegte een klein feestje begon. Lelijke Eendjes (in België Geitjes genaamd) van alle soorten en maten stonden op het parkeerterrein klaar om het park in te rijden. Sommige hadden daarbij wat hulp nodig: ze moesten worden geduwd of gesleept, maar uiteindelijk waren ze rond 09.15 uur allemaal in het park. Het winnende eendje viel vooral op omdat in de achterbak een heuse kijkdoos was gemaakt, waarin eendeneieren en eendjes te zien waren en waarin ook het Sprookjesboek ‘Het Lelijke Jonge Eendje’ was uitgestald. Met de spreuk ‘Echte Schoonheid zit van binnen’ stal deze rode 2CV de harten van de publieks- èn de Eftelingjury. Met recht een winnaar dus. In het sprookje groeit het lelijke jonge eendje uit tot een prachtige zwaan, die door iedereen bewonderd wordt. De verraste winnares wint een overnachting in de nieuwe Hans Christian Andersen Suite in het Efteling Hotel.

Bijzondere eenden

Per hoge uitzondering verbleven er vandaag auto’s in de Efteling. Uniek was het grote aantal ook, voor een eendenbijeenkomst. Het was een zonnig lentedagje ‘eenden kijken’ in Kaatsheuvel. Zijn normaalgezien de muzikale paddestoelen het meest gefotografeerd, nu waren dat de lelijke eenden. Er waren er van allerlei pluimage. Een zeer creatief stel had een 800 grams witbrood voor de auto gehangen aan een hengel, een zwarte eend die door haar baasje wordt gezien als een mooie zwarte zwaan, vierde vandaag zijn dertigjarige verjaardag. De oudste eend kwam uit 1958 en zag er nog puik uit. Een bijzondere extra prijs werd uitgereikt voor een eend, met witte stippen en een kabouter op de motorkap, die het bekende paddestoelenmuziekje speelde.

Whoosh Woensdag

Deze Whoosh Woensdag staat in het teken van… Lelijke Eendjes! In ons Foto-Archief zijn foto’s te vinden van enkele van de 344 2CV’s die afgelopen zaterdag in de Efteling stonden opgesteld. Veel kijkplezier!

Comments are closed.