Achtbaan in Final Destination 3

De schrijvers en producers van de film hebben onthuld dat de scène die ze op het oog hebben een stuk heftiger en schokkender zal worden dan de andere achtbaanongelukken die we op tv hebben mogen bewonderen. Zo zullen de crash scènes in de film Rollercoaster en in de immens populaire serie CSI: Crime Scene Investigation in het niet vallen bij de gruwelen die in Final Destination 3 te zien zullen zijn.

Dankzij een getekend storyboard kon Sci Fi Wire een beeld krijgen van de openingsscène zoals de schrijvers en producers deze in hun hoofd hebben zitten. De rampscène vindt plaats in een65 meter hoge achtbaan. Oorzaak van de "ramp" is het verlies van hydraulische druk in de achtbaantrein, waardoor de beugels openen en de wielen spontaan van de trein vallen. Het gevolg is een bloederige crash, waarbij enkele passagiers op een nogal smerige manier gewond raken, of aan hun einde komen.

Als nuance kan gezegd worden dat dit deel film geen "echte" gebeurtenis zal zijn, maar een visioen, net als vergelijkebare scènes in Final Destination 1 en 2. Om de scène tot stand te brengen zullen een echte achtbaan (uit het Pacific National Exhibition amusement park in Vancouver), computer animated graphics, en andere Hollywood magie gebruikt worden.

Naar verwachting zal Final Destionation 3 in 2006 te zien zijn in Amerikaanse bioscopen. Er is nog geen Europese release datum bekend.

Bron: ThrillNetwork / Sci Fi Wire

Comments are closed.